Antena Meniu Search
x

Grădiniţe ca-n Evul Mediu, la Botoşani. Copiii învaţă în clădiri cu acoperişul găurit, baie-n curte şi se joacă printre gunoaie

În anul promisiunilor, găsim în Botoşani două grădinițe care par să fi fost înghețate în timp, păstrând condițiile de viață și igienă la nivel medieval. Imaginile greu de privit sunt desprinse parcă dintr-o altă epocă, cu toalete precare, situate în curte și lipsa unei surse adecvate de apă pentru igienă. Această realitate este alarmantă pentru că atât cadrele didactice cât şi cei mici sunt expuși unor condiții insalubre și periculoase în fiecare zi. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 09:02

Vezi și

Toaletele în aer liber, lipsa unui hidrofor funcțional și absența unor surse de finanțare pentru reabilitare transformă parcursul educațional într-un adevărat coșmar pentru comunitatea din satul Vițcani, comuna Cîndești. Lumina pătrunde prin tavanul găurit, iar condițiile precare sunt un pericol evident pentru sănătatea copiilor.

Elena Cobzaru, directorul şcolii din Cîndeşti: Şcoala se ocupă doar de procesul instructiv educativ. Nu se ocupă de investiţii. Mai mult de atât nu putem face.

Curtea grădiniței este un mediu nesigur pentru copii, lipsită de un gard corespunzător și plină de riscuri precum clădiri vechi în paragină sau deşeuri. Autoritățile locale cunosc foarte bine această problemă, dar soluțiile par a fi departe de a fi implementate.

Ştefan Coţofrec, primar Cîndeşti: Am făcut proiect pentru eficientizare energetică. Încercăm să facem tot posibilul să le facem, dar din fonduri proprii, având comunitatea mică şi fondurile sunt puţine, din fonduri proprii nu, numai prin programe. 

Pe acelaşi subiect

Părinţii sunt revoltaţi

Vecinii și părinții sunt disperați. Chiar dacă autoritățile locale susțin că educația este o prioritate, faptele arată altceva. "Dezastru! N-au securitate şi baia. Plus de asta, merg copiii la toaletă ca pe timpuri. I-am dus şi nu vor să meargă la toaletă în curte, ei se tem", se plânge un părinte.

Conform Ministerului Educaţiei, în România mai sunt aproape 200 de unități de învățământ cu grup sanitar în curte, dintre care majoritatea se află în judeţele Botoşani şi Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Evenimente » Grădiniţe ca-n Evul Mediu, la Botoşani. Copiii învaţă în clădiri cu acoperişul găurit, baie-n curte şi se joacă printre gunoaie