Antena Meniu Search
x

Video Comuna din România unde elevii învaţă într-o şcoală modernă ca afară. Investiţie de peste 1 milion de euro

Viitorul elevilor arată şi sună promiţător, chiar şi în mediul rural. Într-o comună din judeţul Mureş, elevii au şansa să înveţe într-o şcoală dotată la standarde europene. Sisteme moderne de învăţare, table inteligente şi dotări digitale performante - toate aceste componente sunt făcute special pentru ca elevii să aibă parte de lecţii interactive, la condiţii de oraş. 

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 09:00

Vezi și

În această şcoală Gimnazială din comuna Găneşti se predă educația modernă. Totul a fost posibil cu ajutorul unei investiţii de peste un milion de euro, obţinută din fonduri europene.

Elemer Balog, primarul comunei Găneşti: Dintre toate investiţiile pe care le-am avut în ultimii zece ani, aceasta este cea mai mare investiţie şi sunt mândru pentru investiţia făcută, fiindcă şcoala înseamnă viitor. 

Săli de curs de ultimă generaţie

Un viitor care vine la pachet cu laboratoare de ultimă generaţie, table inteligente şi sisteme smart de predare-învăţare. Toate aceste componente îi vor face pe cei peste 200 de elevi să revină cu bucurile în bănci. 

Pe acelaşi subiect

Elemer Balog, primarul comunei Găneşti: În fiecare clasă avem tablă interactivă, 17 bucăţi. La fiecare catedră profesorii au câte un laptop. În fiecare clasă au fost montate chiuvete cu apă, iar în fiecare clasă robinetele sunt cu senzori. E foarte important ca fiecare copil să aibă condiţiile respective. Condiţii bune pentru a învăţa. Să aibă fiecare clasa lor. 

Educaţie smart

Iar aceste dotări digitale performante au fost motiv de bucurie pentru toţi. 

Laszlo Pataki, directorul Şcolii Gimnaziale "Fogarasi Samuel": Dacă dorim performanță,atunci trebuie să oferim mijloace prin care să se atingă această performanţă. 

Szondi Kelemen, profesor de matematică - informatică: E performantă, nouă, care ne ajută atât pentru învăţare, cât şi pentru performanţă. Să avem o educaţie calitativă.

Laszlo Pataki, directorul Şcolii Gimnaziale "Fogarasi Samuel": Toate aceste condiţii le-am creat pentru ca elevii noştri să înveţe să gândească. 

Sistemele smart au transformat această unitatea de învăţământ în una dintre cele mai moderne şcoli din România si este exemplul că, şi în mediul rural, elevii pot avea parte de condiţii ca la oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Comuna din România unde elevii învaţă într-o şcoală modernă ca afară. Investiţie de peste 1 milion de euro