Antena Meniu Search
x

Video Concert colectiv de chitară: 700 de muzicieni au cântat la unison la Sibiu. "Poţi să îţi dezvolţi foarte bine latura artistică şi să te dezvolţi tu ca şi persoană"

Sute de chitare au cântat la unison la Sibiu! Peste 700  de chitarişti din toate colţurile ţării au participat la evenimentul "Pune mâna pe chitară". Timp de două ore, pasionaţii de muzică au susţinut un concert colectiv de chitară, unde 18 piese remarcabile au făcut senzaţie. De la eveniment nu au lipsit nici artişti reprezentativi pentru rock-ul şi folk-ul românesc. 

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 07:52

Vezi și

Veniţi din peste 30 de oraşe, sute de tineri, vechi folkişti, rockeri şi chiar copii şi-au unit ieri, pasiunea pentru chitară, în parcul natural Dumbrava Sibiului, chiar langă lac.  În timp ce novicii  s-au pregătit un an de zile pentru acest eveniment, alţii au mizat pe... experienţă. 

Participant-reporter: Da, sunt veteran, am fost la prima ediţie, am fost printre primii doi participanţi. S-a dezvoltat foarte mult, şi ca locaţie, şi ca număr de participanţi. 

- Îţi place şi locul unde a ajuns să fie?

- Da, şi locul îmi place.  

Pe acelaşi subiect

Concert colectiv de chitară

Reporter-participantă: Cum ai început?

- De mică, de la grădiniţă. E al treilea an la rand în care vin aici. Poti sa iti dezvolţi foarte bine latura artistica, şi să te dezvolţi tu ca şi persoană. 

Concertul manifest a cuprins mai multe piese cunoscute. Chitariştii au fost acompaniaţi de invitaţi celebri, folkistul  Ducu Bertzi făcând senzaţie cu melodia "Floare de Colţ". 

Participant: Am un sentiment foarte mare de bucurie şi de satisfacţie, e un mod foarte fain de a-mi canaliza energia şi de a a-mi expune, într-un fel sentimentele şi pasiunile. 

Şi trupa Antract a reuşit să îi facă pe chitarişti să îşi exprime propriile emoţii şi trăiri. 

Acordurile melodioase de chitară i-au ademenit pe sibieni. Părinţi şi copii s-au adunat lângă chitarişti pentru a se bucura de spectacol.

Evenimentul s-a încheiat cu o tradiţie a chitariştilor - au ridicat toţi instrumentele în acelaşi timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Concert colectiv de chitară: 700 de muzicieni au cântat la unison la Sibiu. "Poţi să îţi dezvolţi foarte bine latura artistică şi să te dezvolţi tu ca şi persoană"