Antena Meniu Search
x

Video Concert plin cu înjurături după un bal al bobocilor din Giurgiu. Albert NBN, Yanni şi Umberto, idolatrizați de minori, unii sub 14 ani

Scene şocante la o petrecere organizată după Balul Bobocilor, la un renumit colegiu din Giurgiu. Sute de elevi, dintre care mulți n-au nici măcar 14 ani, au cântat alături de mai mulţi trapperi, pe versuri care îndeamnă la violenţă împotriva profesorilor, la agresiune sexuală şi la consum de droguri. Directoarea liceului spune că habar n-a avut de petrecere, iar părinţii au plătit fără să ştie unde şi cum se vor distra copiii lor. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 03.12.2023, 19:25

Vezi și
  • Sunt repetent, doamna profesoară! Nu mai merg (n.r - la școală) că am rămas a treia oară! 

Sunt doar câteva dintre versurile care pot fi difuzate si reproduse. Altele, însă, din acelaşi concert sunt cu înjurături, incită la ură, dispreţ, violenţă, consum de droguri ori la agresiuni sexuale şi chiar viol. 

  • Am rămas repetent, că am dat în directoare! 

Traperul Albert, artist cu jumătate de milion de urmăritori, îi "învaţă", pe elevii din sală să-şi lovească şi chiar....să-şi ucidă profesorii.

Pe acelaşi subiect
  • La fel ca şi tata, vă ţin în teroare!

Deloc intimidaţi de refren, din public, aplaudă frenetic sute de elevi care abia au păşit în cel mai tritrat liceu din Giurgiu - Colegiul Național "Ion Maiorescu". Mulţi dintre ei n-au nici măcar 14 ani împliniţi. Este petrecerea organizată imediat după Balul Bobocilor, aşa numitul after party. 

Pentru distracţia plină de înjurături, părinţii elevilor au strâns şapte mii de euro pentru a plăti artiştii. La microfon, pe rând, sunt traperii Albert NBN, Yanni şi Umberto. Idolii elevilor sunt împodobiţi cu lanţuri de aur groase şi sunt tatuaţi din cap până-n picioare.

Conducerea liceului susţine că şcoala nu a ştiut nimic de această petrecere şi de invitaţii de aici

  • Lucica Ababei, directoarea Colegiului Național "Ion Maiorescu": Noi nu avem niciun fel de legătură şi nu participăm, însemnând cadrele didactice. Am văzut şi eu invitaţii, am rămas şi eu siderată. Mi s-a spus că au făcut un sondaj de opinie în rândul bobocilor şi a fost alegerea lor. Efectuăm o anchetă. 
  • Cosmina Balin, reporter Observator: De petrecerea vulgară, ţinută într-un local din centrul oraşului Giurgiu, s-au ocupat câţiva elevi de clasa a 12-a ai colegiului. Ca să poată participa, organizatorii le-ar fi cerut părinţilor acordul scris. Însă oamenii n-ar fi primit detalii explicite despre eveniment. 

Practic, unii părinți nici măcar nu au știut că sunt două petreceri diferite, cea oficială la Ateneul din Giurgiu și after party-ul la un restaurant din oraș.

  • Cătălin ţone, specialist Antidrog: Părinţii au semnat un acord parental de participare la balul bobocilor, dar nicidecum nu s-a făcut o disctincţie între cele două părţi ale evenimentului şi practic a privit doar ceremonia în sine. Aceste pseudo-vedete dau exemple negative şi, de multe ori, conduc la acte de imitare din partea adolecenţilor, care pot duce la săvârşirea de fapte ilicite. 

Artiștii care au tinut concertul din Girgiu nu au putut fi contactaţi pentru explicaţii

Genul trap, extrem de popular printre adolescenţi, este un subgen al hip-hop, însă cu versuri vulgare si explicite. Şi-a luat numele de la cuvântul "capcană", o casă folosită exclusiv pentru a vinde droguri în America. 

"Războiul" împotriva drogurilor pare departe de a se incheia. Subiectul a fost pe ordinea de zi în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în octombrie. S-au căutat soluții care să destructureze rețelele de traficanți care duc stupefiantele în licee. Preşedintele a cerut schimbarea legislaţiei şi înăsprirea pedepselor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Concert plin cu înjurături după un bal al bobocilor din Giurgiu. Albert NBN, Yanni şi Umberto, idolatrizați de minori, unii sub 14 ani