Antena Meniu Search
x

Concluziile anchetei din Piteşti. Legist: Bărbatul pus la pământ de poliţişti a murit asfixiat. Moartea a fost violentă

Anchetatatorii au anunţat, duminică dimineaţa, rezultatele necropsiei în cazul bărbatului care a murit, după ce un poliţist l-a imobilizat cu genunchiul pe gât. Potrivit acestora, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere, însă medicii legiști nu exclud cauze de natură patologică.

de Monica Palade

la 18.04.2021, 10:36

Concluziile anchetei din Piteşti. Legist: Bărbatul pus la pământ de poliţişti a murit asfixiat. Moartea a fost violentă

Procurorii au deschis două dosare panale în acest caz, iar poliţiştii au fost audiaţi. 

"După eveniment, ancheta este efectuată exclusiv de procuror, iar în perioada imediat următoare am înregistrat probe necesare, a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificate persoanele prezente la faţa locului, audiate şi s-a dispus efectuarea unei necropsii, ale cărei rezultate au fost stabilite astăzi (...) În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă, pentru că am aşteptat şi concluziile preliminare ale raportului de necropsie, urmează să evaluăm probele administrate până în acest moment, imaginile surprinse în raport cu aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate", a declarat Marius Ştefan, prim-procuror.

Moarte violentă şi asfixie mecanică

Dan Manu, şeful Serviciu Medicină Legală Argeş a susţinut în conferinţă că din rezultatele preliminare moartea a fost violentă, datorată asfixiei mecanice. 

Pe acelaşi subiect

"Autopsia a fost făcută în cursul dimineţii de astăzi, în urma ei, ca rezultate preliminarii, am constat că moartea a fost violentă, suferită din cauza unui traumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism, ceea ce a determinat asfixia, a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi a toracelui. Sunt prelevate probe bilogice, care merg la microspcop. Labortatorul de toxicologie m-a infirmat că bărbatul avea o alcoolemie de peste 2 la mie".

"​Am preluat probe biologice şi pentru posibile substanţe toxice, care erau l amomentul decesului în organismului, iar rezultatele vor fi date în câteva săptămâni, iar suferinţe organice macroscopice nu sunt evidenţiate. Este posibil şi nu pot să exclud posibile afecţiuni patologice, adică preexistente pe comorbidităţi, legate şi de cord şi alte afecţiuni, dar numai laboratorul ne va spune. Toate concluzile vor fi date într-un raport medico-legal", a mai spus medicul legist.

O intervenţie dură

Reamintim că un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit, vineri, după o intervenție a poliștilor, care l-au scos afară dintr-un local cuprins de flăcări și l-ar fi bruscat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici. Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a intervenit pentru acordarea primului ajutor.

Poliţiştii se apără şi spun că omul devenise recalcitrant de câte ori era scos din restaurant. Iar în final au apelat la imobilizarea sa, deşi opunea rezistenţă. Momentul a fost filmat de un martor, care ulterior a fost căutat de oamenii legii acasă.

În timpul imobilizării, bărbatul de 63 de ani care consumase alcool a început să se simtă rău şi a fost solicitată o ambulanţă la faţa locului. În ajutorul victimei, au sărit și pompierii chemați să stingă incendiul. În ciuda eforturilor depuse, pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Concluziile anchetei din Piteşti. Legist: Bărbatul pus la pământ de poliţişti a murit asfixiat. Moartea a fost violentă