Antena Meniu Search
x

Condamnare cu suspendare pentru toti inculpatii din dosarul angajarilor ilegale din MAI

Conform deciziei definitive luate, luni, de instanta suprema, toti inculpatii din dosarul angajarilor ilegale din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au primit condamnari la inchisoare cu suspendare, acestea fiind cuprinse intre un an si jumatate si trei ani

In cazul fostului sef al Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, magistratii au schimbat incadrarea juridica din neglijenta in serviciu de abuz contra intereselor publice, hotarand condamnarea acestuia la trei ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de sase ani.

Nicolaie Gheorghe Rugina, fostul prim-adjunct al lui Olimpiodor Antonescu, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu si un an cu suspendare pentru fals intelectual, termenul de incercare fiind de trei ani si sase luni, informeaza Mediafax.

Constantin Baci, fost secretar general al MAI, a primit doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu un termen de incercare de sase ani.

Adrian Patrascu, fost director general al Directiei Generale Management Resurse Umane din MAI, a primit trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, termenul de incercare fiind de opt ani.

In cazul lui Ion Valentin Opritescu, fost director general al Directiei Generale Financiare din MAI, instanta a hotarat o condamnare la inchisoare de doi si sase luni cu suspendare, cu un termen de incercare de sase ani.

Constantin Stoleriu, fost ofiter in cadrul Directiei Generale Management Resurse Umane din MAI, a primit doi ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu, termenul de incercare fiind de patru ani.

Marian Valentin Grigoroiu, fost director al Directiei Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, cu un termen de incercare de trei ani si sase luni.

Instanta a mai anuntat ca MAI nu cere despagubiri civile si, totodata, a dispus desfiintarea mai multor ordine interne ale institutiei, precum si a unui raport al acesteia.

Completul de cinci judecatori ai instantei supreme a finalizat, in 3 decembrie, judecarea recursurilor la hotararea din 7 mai facute de Parchet si de inculpati, hotarand admiterea acestora.

Cei cinci magistrati au desfiintat decizia completului inferior, de trei judecatori, al aceleiasi instante si au hotarat ca intreg cazul sa fie rejudecat de catre instanta de recurs.

Nicolaie Gheorghe Rugina, fostul prim-adjunct al lui Olimpiodor Antonescu, a fost achitat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual. Impotriva lui Rugina a fost dictata, in schimb, o amenda administrativa de 1.000 de lei.

Tot o amenda administrativa, de 800 de lei, a fost dictata impotriva lui Marian Valentin Grigoroiu, fost director al Directiei Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, care a fost achitat de abuz in serviciu contra intereselor publice si complicitate la fals intelectual.

In acelasi dosar, a fost achitat si Constantin Stoleriu, fost ofiter in cadrul Directiei Generale Management Resurse Umane din MAI, trimis in judecata pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Condamnare cu suspendare pentru toti inculpatii din dosarul angajarilor ilegale din MAI