Antena Meniu Search
x

Condiții de redeschidere a restaurantelor, de la 1 septembrie: masca obligatorie, fără aer codiționat, o masă liberă, una ocupată

Reprezentanții HORECA au avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, în care s-a discutat redeschiderea restaurantelor de la 1 septembrie și condițiile care ar urma să intervină odată cu adoptarea măsurii.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.08.2020, 17:41

Penalități drastice pentru cei care nu respectă regulile
Proprietarii de restaurante abia așteaptă să primească din nou clienți - Profimedia
  • Sunt și penalități pentru nerespectarea regulilor
  • Sute de mii de locuri de muncă ar fi în pericol

Astfel, Dragoș Petrescu, reprezentantul HORECA, a propus Guvernului deschiderea restaurantelor cu restricții, printre care o utilizare de maxim 50% din capacitatea restaurantului, o masă ocupată, una liberă, maxim șase persoane la masă, obligativitatea purtării măștilor de protecție, fiind spațiu închis, precum și lipsa funcționării aerului condiționat.

De asemenea, angajaţii sunt testaţi periodic, dar nu este o obligaţie şi nici nu poate fi.

"Noi am solicitat premierului să deschidem la 1 septembrie. La nivel național e important să deschidem la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu e ținut sub control", a precizat Petrescu.

Pentru opreatorii economici care nu respectă regulile, Petrescu a propus penalizări, care să meargă până la suspendarea activităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Condiții de redeschidere a restaurantelor, de la 1 septembrie: masca obligatorie, fără aer codiționat, o masă liberă, una ocupată