Antena Meniu Search
x

Constructorul naval Damen concediază 870 de angajați din România

Grupul Damen anunță concedierea a 870 de angajați de pe șantierele din România, în cadrul unui plan de reorganizare la nivel global care mai prevede și disponibilizarea a 173 de angajați din Olanda.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.08.2020, 14:19

Constructorul naval Damen concediază 870 de angajați din România
Constructorul naval Damen concediază 870 de angajați din România - Facebook/Damen Shipyards Galati
  • Modificarile organizationale vizează în cea mai mare parte divizia de Nave Medii.
  • Grupul Damen este prezent in Romania prin intermediul santierelor navale Damen Mangalia si Damen Galati.

”Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup. Modificarile organizationale vizeaza in cea mai mare parte divizia de Nave Medii”, se arată într-un comunicat de presă al constructorului naval.

La ȋnceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei ȋn condiţii de zero emisii de carbon dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice.

Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o ȋncetinire a activităţii ȋn segmentul offshore.  Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate.

Drept urmare, grupul va disponibiliza ȋn jur de 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume. 

”Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie, cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos ȋn companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave”, se arată în comunicat.

Grupul Damen este prezent in Romania prin intermediul santierelor navale Damen Mangalia si Damen Galati.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Constructorul naval Damen concediază 870 de angajați din România