Antena Meniu Search
x

Consultaţii pentru morţi. Schemă uriaşă de decontări fictive, anchetată de procurori

Casa de Asigurări a Municipiului Bucureşti ar fi descoperit că în unele clinici s-ar fi pus în mişcare o uriaşă schemă de decontări medicale fictive, inclusiv pe numele unor pacienţi decedati. Totul a ieşit la iveală în urma unui control, iar reprezentanţii Casei au sesizat deja procurorii. În plângere se arată că pentru investigaţiile medicale erau folosite şi cardurile de sănătate ale unor bătrâni internaţi într-un azil, fără ca familiile acestora să fie anunţate.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.08.2023, 16:59

Schemă uriaşă de decontări fictive, anchetată de procurori
Schemă uriaşă de decontări fictive, anchetată de procurori - Profimedia Images

Vorbim despre 8 pacienţi care ar fi beneficiat de consultaţii, dar şi de alte servicii medicale după data decesului. Sunt informaţii pe care procurorii au început să le adune deja, este un dosar care urmează să fie instrumentat. Procurorii au fost sesizaţi de cei de la CNAS după ce au făcut o sesizare în luna martie. Atunci au avut loc şi controalele.

Printre cardurile de sănătate folosite pentru aceste decontări fictive se numără şi cardurile unor bătrâni care ar fi fost internaţi la un azil din Sectorul 1 al Capitalei. Totul fără ca aparţinatorii acestora să aibă cunoştinţă despre cardurile care ar fi fost reţinute de proprietarii centrului. Am stat de vorbă cu managerul acestui centru şi a negat totul, a spus că nu există această situaţie. Rămâne de văzut ce vor scoate la iveală procurorii şi cum va arăta dosarul la final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Consultaţii pentru morţi. Schemă uriaşă de decontări fictive, anchetată de procurori