Antena Meniu Search
x

Video Controale după explozia în care cinci oameni au fost răniţi grav. Proprietarul rulotei nu avea şi nici nu plănuia să ia autorizaţie

Continuă valul de anchete după ce cinci oameni, printre care şi o fetiţă de 3 ani, au fost răniţi în explozia din Maramureş. Inspectoratul Teritorial de Muncă din Capitală face controale în satul Botiza, unde rulota fast-food era instalată de doar două săptămâni. Cert este că mai multe nereguli au ieşit la suprafaţă. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 26.01.2023, 14:10

Vezi și

În urma controlului efectuat până acum, s-a stabilit că fast-foodul respectiv nu avea niciun fel de autorizație emisă de Direcția Saniar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În plus, deși afacerea funcționa de mai bine de două săptămâni, proprietarii nici nu au început demersurile pentru obținerea unei astfel de autorizații. 

Fast-foodul nu avea autorizația emisă de DSVSA

De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă a trimis joi, 26 ianuarie, în Județul Maramureș un inspector de la București, care va verifica dacă au fost respectate toate aspectele ce țin de securitatea în muncă, dar se va cere o expertiză, pentru a afla dacă butelia respectiv a fost instalată corespunzător și dacă uletrior a fost și manipulată corespunzător. 

Între timp, cele două victime transferate cu avionul la București, miercuri seară, 25 ianuarie, au fost operate și sunt în stare stabilă. În starea cea mai gravă se află însă proprietara fast-foodului, care a suferit arsuri și la nivelul căilor respiratorii. 

Controalele autorităților s-au desfășurat nu doar în Județul Maramureș, acolo unde a avut loc explozia, ci și Iași. Ce au descoperit inspectorii, aflați în materialul video de mai jos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Controale după explozia în care cinci oameni au fost răniţi grav. Proprietarul rulotei nu avea şi nici nu plănuia să ia autorizaţie