Antena Meniu Search
x

Video Luptă contracronometru pentru viața răniților de la explozia rulotei din Maramureș. Două dintre victime, aduse cu elicopterul la București

Două dintre victimele exploziei de la rulota de tip fast-food care a avut loc în comuna Botiza, din judeţul Maramureş vor fi transferate în cursul zilei la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Este vorba despre proprietara rulotei şi de primul client care aştepta la coadă să preia comanda. Vă reamintim că o rulotă a explodat în urmă cu două zile, iar cinci oameni au fost răniţi. Printre ei, o copilă de numai trei ani şi tatăl ei, de profesie jandarm.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 25.01.2023 , 14:13

Simona Vasiac, reporter ObservatorCele două persoane, care urmează să fie transferate la București, se află în continuare în stare gravă. Femeia, proprietara rulotei, a suferit inclusiv arsuri severe la nivelul căilor respiratorii, iar bărbatul are afectată o suprafață de 40%. Aceștia vor ajunge în Capitală în cursul zilei de astăzi, cel mai probabil vor intra în operație, iar medicii nu exclud varianta să fie ulterior transferați la o clinică de specialitate din străinătate. La Baia Mare, la Spitalul Județean rămân în continuare internați jandarmul și proprietarul rulotei. Se află internați pe secția de chirurgie plastică și au suferit arsuri pe o suprafață de 15% din suprafața corpului. La București rămâne internată și fetița de trei ani a jandarmului.

Oamenii din faţa rulotei nu apucă să reacţioneze. Primul lovit este un client care aştepta comanda. Al doilea e jandarmul cu fetiţa în braţe. Disperat, cu hainele în flăcări, bărbatul o ia la goană. Se întoarce rapid ca să-şi salveze copilul de 3 ani, aruncat la pământ de suflul exploziei.

Bunica fetiței a privit neputincioasă întreaga scenă

Vezi și

Bunica fetiţei era la câţiva metri distanţă, privind neputincioasă scena incredibilă. Fiecare minut a fost vital. Un vecin i-a dus pe cei doi spre cel mai apropiat spital. Pe drum, jandarmul a sunat la 112. O ambulanţă le-a ieşit în întâmpinare. După investigaţii, un elicopter SMURD a transportat copilul la Sibiu, de unde a fost preluat de o Salvare. Mica pacientă a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Medicii o ţin în continuare intubată. Copilul are arsuri de gradul doi pe aproximativ 15% din faţă, mâini şi gâmbe. În funcţie de evoluţie, în zilele următoare, se va decide dacă va fi nevoie de o intervenţie chirugicală de grefare. Jandarmul venise la rulota tinerilor ca să-şi salute finii. Bărbatul este naş de cununie al celor doi proprietari, care îşi deschiseseră de curând afacerea din bani europeni. Cei trei sunt încă în spital la Baia Mare, în stare stabilă.

Ioan Pop, preotul din comună: S-au auzit două bubuituri. Focul s-a extins rapid. Cam în 10 minute, rulota s-a aprins ca o torţă. Am luat apă din râu cu găleţile, rapid.

Traian Rad, director adjunct ITM Maramureș: Am cerut să fie expertizată pentru a afla motivul pentru care acea butelie a explodat.

Viorel Pașca, viceprimar Botiza: Nu ne putem da seama din ce cauză a explodat butelia.

Autoritățile fac verificări

Autorităţile vor verifica şi dacă fast-food-ul avea toate avizele de funcţionare. Un astfel de food-truck are nevoie de autorizații de la mai multe instituţii: DSV, DSP, Primărie, dar şi de la ISU. La nivel naţional, în ultimii şapte ani, numărul rulotelor de tip fast-food, autorizate de ISU, a crescut de şase ori. Iar cifra de afaceri în domeniu a ajuns, anul trecut, la 15 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Este cod roșu de caniculă în mare parte din ţară. Cum vă feriţi de căldura sufocantă?
Observator » Evenimente » Luptă contracronometru pentru viața răniților de la explozia rulotei din Maramureș. Două dintre victime, aduse cu elicopterul la București