Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copiii abuzaţi la Vişeu de Sus erau înhămaţi la căruţe şi ţinuţi în ger şi ploaie

Copiii abuzaţi în centrul de reeducare din Vişeu de Sus (Maramureş) erau înhămaţi la căruţe, ţinuţi în ger şi ploaie şi bătuţi zilnic. Informaţiile au fost publicate în motivarea arestării celor cinci suspecţi în dosarul de sclavie.

de Alin Tarnovschi

la 03.09.2019 , 14:22

Copiii abuzaţi la Vişeu de Sus erau înhămaţi la căruţe şi ţinuţi în ger şi ploaie Copiii abuzaţi la Vişeu de Sus erau înhămaţi la căruţe şi ţinuţi în ger şi ploaie - Arhivă

Copiii abuzaţi în centrul de reeducare din Vişeu de Sus (Maramureş) erau înhămaţi la căruţe, ţinuţi în ger şi ploaie şi bătuţi zilnic.

Informaţiile au fost publicate în motivarea arestării celor cinci suspecţi în dosarul de sclavie.

Motivarea Tribunalului Maramureş, în cazul arestării celor cinci suspecţi din dosarul 'Projekt Maramureş', arată drama prin care copiii germani au trecut în centrul de reeducare din Vişeu de Sus.

Articolul continuă după reclamă

Judecătorii au susţinut că toate actele la care au fost supuşi minorii germani au fost de natură să creeze grave traume psihice şi fizice acestora, unii dintre ei având intenţii suicidale din această cauză.

Pe acelaşi subiect

"Tinerii sunt excluşi de la orice formă de continuare a studiilor, li se confiscă actele de identitate, bunurile personale, în principal cele care ar facilita posibilitatea de comunicare cu lumea exterioară, şi sunt supuşi unor metode dure şi brutale de aşa-zisă educaţie, promovate de S.B.S. (cetăţean german – n. a.) în baza unor convingeri educative personale.

Copiii din centrul de reeducare de la Vișeu, împărţiţi în două tabere

Copii abuzaţi şi transformaţi în sclavi la Vişeu de Sus

Acestea presupun, în realitate, aplicarea unor metode barbare asupra minorilor prin aducerea şi ţinerea acestora în condiţii de veritabilă sclavie, fiind exploataţi prin obligarea lor la executarea unor munci fizice epuizante, dincolo de capacităţile lor, şi îndeplinirea unor servicii lucrative, exercitându-se asupra lor acte de constrângere fizică adesea extremă - bătăi repetate, privare de hrană, lipsire de libertate prin închiderea într-un aşa-zis <arest>, exercitarea unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor şi în ignorarea voită a unor consecinţe grave pentru organismul lor, legarea cu funii, înhămarea la căruţă alături de animale, ţinerea deliberată a minorilor în ger şi în frig sau în ploaie - şi verbală, constând în umilinţe şi acte specifice torturii”, se arată în motivarea Tribunalului Maramureş.

Unul dintre tinerii abuzaţi la centrul din Vişeu de Sus a explicat că a fost supus unor munci cu regim de pedeapsă.

De exemplu, la un moment dat, a fost pus să mute bolovani cu mâinile goale, să care lemne sau să construiască un grajd, toate muncile fiind executate de dimineaţă de la 7 până la ora 18, în fiecare zi, inslusiv duminica.

"Totodată, partea vătămată precizează că de mâncare primea <numai pâine cu slănină sau unsoare la finalul zilei>, fiind închis singur într-o casă părăsită din care nu avea voie să iasă, nici măcar să meargă la WC", se mai arată în motivarea Tribunalului Maramureş.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Copiii abuzaţi la Vişeu de Sus erau înhămaţi la căruţe şi ţinuţi în ger şi ploaie