Antena Meniu Search
x

Copii rupți cu bătaia și înfometați de propriul tată, în Vaslui. Micuții aruncau bilete peste gard prin care cereau ajutor

Un vasluian de 41 de ani, din comuna Pochidia, sat Sălceni, a fost arestat peventiv pentru 30 de zile, după ce și-a bătut și chinuit copiii și soția. El este acuzat de violență domestică și rele tratamente aplicate minorilor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.07.2020, 13:17

Tatăl bătăuș a fost arestat pentru 30 de zile
Copii rupți cu bătaia și înfometați de propriul tată, în Vaslui. Micuții aruncau bilete peste gard cerând ajutor - istockphoto.com / imagine ilustrativă
  • Cu excepția bebelușului de un an, ceilalți frați și mama lor au avut nevoie de îngrijiri medicale.
  • Toți au ajuns într-un centru al DGASPC Vaslui.

Bărbatul este tatăl a nouă copii - cinci fete și patru băieți - cu vârste cuprinse între 1 an si 3 luni și 15 ani.

Sătui de corecțiile aplicate de bărbat bieților copilași și mamei lor - o tânără de 31 de ani - sătenii din Sălceni au luat atitudine și au anunțat asistentul comunitar al Primăriei Pochidia. 

Luni, 29 iunie, acesta din urmă a mers la locuința bărbatului și ce a găsit întrece orice imaginație. Cei nouă copii erau înfometați, iar fata de 15 ani era bãtutã îngrozitor.

Asistentul social a solicitat sprijinul Poliției Bârlad și a Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecșia Copilului (DGASPC) Vaslui.

"Situația de risc traversatã de mamã și cei 9 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, a ajuns în atenția instituției noastre la sesizarea poliției. 

Intervenția specialiștilor DGASPC Vaslui a constat în acompanierea copiilor la procedurile specifice anchetei derulate de cãtre organele de cercetare penalã, acordarea de servicii de consiliere de specialitate, respectiv gãzduirea mamei și a copiilor într-un centru pentru victimele violenței intrafamiliale din cadrul instituției, loc în care vor beneficia de un cumul de servicii pentru echilibrarea psiho-emoționalã și depãșirea traumei suferite", a declarat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

Copiii aruncau bilete peste gard, cerând ajutor

În urma cercetãrilor au ieșit la ivealã chinurile îngrozitoare ale copiilor, care, spun localnicii, aruncau bilete peste garduri, cerând ajutorul.

"El mânca fripturã în fata copiilor, iar acestia mâncau mãmãligã goalã! Cumpãra de la magazin cozi de mãturã ca sã îi batã, pânã le rupea de copii! Ultima datã si-a bãtut fata cea mare, de 15 ani, cu furtunul sau ceva cablu, cã tipa sãraca îngrozitor!", spun oamenii din sat.

În aceeași zi în care au fost sesizați despre caz, polițiștii au emis un ordin de protecție pentru copii și mamă, valabil pentru o perioadă de cinci zile. 

Ulterior, cazul a ajuns și în instanță, care a decis ca ordinul de protecție împotriva bărbatului de 41 de ani să fie de 60 de zile.

Ce spune IPJ Vaslui

"În data de 29 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul cã un bãrbat în vârstã de 41 de ani, din Sãlceni, comuna Pochidia, si-a agresat fizic sotia si fiica de 15 ani. Cu ocazia cercetãrilor efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad au stabilit cã în data de 28 iunie a.c., pe fondul consumului de alcool, persoana bãnuitã de comiterea faptei sesizate si-a agresat fiica minorã, lovind-o în mod repetat cu o curea, si ulterior si sotia, atunci când aceasta a încercat sã îl opreascã. În urma activitãtilor desfãsurate de politisti, s-a constatat cã în data de 25 iunie a.c., bãrbatul ar fi agresat si alti 3 copii ai sãi, cu vârste cuprinse între 1 si 7 ani. 

Trei dintre persoanele vãtãmate au necesitat acordarea de 2 – 3 zile de îngrijiri medicale iar o a patra a necesitat 1- 2 zile de îngrijiri medicale. Sotia, în vârstã de 31 de ani, precum si cei 9 copii minori, cu vârste cuprinse între 1 si 15 ani, beneficiazã de servicii de gãzduire si asistentã într-un centru din cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Fatã de bãrbat a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioadã de 5 zile. În urma probatoriului administrat, la data de 01 iulie a.c., politistii l-au retinut pe bãrbat pentru o perioadã de 24 ore, iar în cursul zilei de astãzi acesta a fost prezentat Judecãtoriei Bârlad care a dispus arestarea preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului".

Citește și: Băiat de 16 ani, sechestrat, bătut și mutilat la o stână din Brașov: "Era un fel de sclavie! Îngrozitor…" Un român acuzat că a exploatat, bătut, batjocorit și amenințat o poloneză, timp de mai mulți ani, este căutat de autoritățile spaniole

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Copii rupți cu bătaia și înfometați de propriul tată, în Vaslui. Micuții aruncau bilete peste gard prin care cereau ajutor