Antena Meniu Search
x

Video Copii, obligaţi să protesteze în faţa unei grădiniţe închise, într-o comună din Neamţ. Au fost puşi de părinţi să tragă de poarta şcolii

Supăraţi pe autorităţi, şi-au scos copiii la înaintare. Mai mulţi părinţi dintr-o comună din judeţul Neamţ au ales o modalitate neaşteptată de-a protesta faţă de închiderea grădiniţei locale. Copiii de grădiniţă au fost puşi de părinţi să tragă de gardul şi de poarta închisă a instituţiei de învăţământ în timp ce, adulţii filmau întreaga scenă. Imaginile au fost difuzate ulterior pe reţelele de socializare. 

de Angela Bertea

la 12.09.2023, 13:38

Vezi și

 Părinţii spera ca micuţii să rămână în continuare să urmeze cursurile  unităţii de învăţământ din satul Gura Văii aşa cum au făcut-o şi până acum. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că cei mici r trebui să facă naveta câţiva kilometri până la noua şcoală din comuna Girov. Spun că sunt copii cu cerinţe educaţionale speciale care ar trebui să fie însoţiţi, mai mult spun că sunt nemulţumiţi şi de starea mijloacelor de transport cu care cei mici ar trebui să fie duşi la noua şcoală.

Tototdată părinţii spun că aici la vechea structură condiţiile sunt bune pentru a-şi continua învăţământul. De partea cealaltă autorităţile locale spun că structura din satul Gura Văii nu mi coprespunde cerinţelor educaţionale, că nu ar mai reprezenta siguranţă şi că decizia de a-i muta a venit pentru binele celor mici, pentru a beneficia de condiţii mult mai bune, şcoala fiind renovată şi modernizată.

Părinţii au fost astăzi la Inspectoratul Şcolar Judeţean din Neamţ. Au expus nemulţumirile lor, iar reprezentanţii Inspectoratului speră să se ajungă la o înţelegere cât mai repede, pentru ca cei mici să beneficieze de condiţii cât mai bune. Totodată, în prezent toţi copiii din comuna Girov urmează cursurile şcolii de centru din comună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Copii, obligaţi să protesteze în faţa unei grădiniţe închise, într-o comună din Neamţ. Au fost puşi de părinţi să tragă de poarta şcolii