Antena Meniu Search
x

Un copil de doar 2 ani din Galaţi s-a urcat singur într-un autobuz şi s-a plimbat prin oraş

Aventura unui copil de doar doi ani a pus pe jar un oraş întreg! Băiatul s-a urcat singur într-un autobuz din Galaţi şi a călătorit zeci de minute printre pasagerii care l-au ignorat.

Vezi și

Aventura unui copil de doar doi ani a pus pe jar un oraş întreg! Băiatul s-a urcat singur într-un autobuz din Galaţi şi a călătorit zeci de minute printre pasagerii care l-au ignorat.

Pare un scenariu demn de film. La ora 11 dimineaţa, la marginea oraşului Galaţi, un copil de doi ani şi jumătate traversează singur strada  şi urcă într-un autobuz care tocmai părăseşte staţia. În urma lui, bona care îl scăpase din ochi cât timp făcea cumpărături sună panicată la 112.

Cătălin Bădin, purtător de cuvânt IJJ Galaţi: Imediat ne-am alertat, am solicitat sprijinul şi celuilalt echipaj de jandarmi care acţiona pe raza altei secţii din municipiu şi ne-am constituit în diferite echipe astfel încât să acoperim o zonă mai mare.

Părinţii, bona, poliţiştii şi jandarmii l-au căutat zeci de minute în zona unde dispăruse. Niciunul nu ştia că băieţelul era deja în autobuz. Acolo unde ceilalţi pasageri l-au ignorat. Într-un târziu, copilul l-a anunţat pe şofer că s-a pierdut. 

Emil Crăciun, şoferul autobuzului: Băieţelul a venit în faţă. Şi când a venit în faţă am tras frâna de mână şi m-am dus la el. Plângea.

Copilul s-a urcat în autobuz la capăt de linie. Abia la jumătatea cursei, şoferul şi-a dat seama că băiatul este singur. Nu a putut întoarce decât la celălalt capăt al traseului. 

Emil Crăciun, şoferul autobuzului: Şi luam fiecare staţie, când ajungeam, întrebam: de aici ai urcat?

Abia după 30 de minute, micul pasager a ajuns teafăr înapoi. Şoferul l-a predat jandarmilor, care au anunţat imediat părinţii. Bona nu va fi trasă la răspundere. 

Cătălin Bădin, purtător de cuvânt IJJ Galaţi: Noi suntem bucuroşi că s-a terminat cu bine, ea acum va răspunde moral în faţa părinţilor, noi n-am ales să aplicăm nicio sancţiune.

Un caz similar se întâmpla cu trei ani în urmă, în China. Un copil de un an, lăsat nesupravegheat de mamă, se urca tot singur într-un autobuz. Şoferul l-a văzut atunci imediat şi a chemat poliţia. 

Şi în Statele Unite, o fetiţă de patru ani a plecat la plimbare cu autobuzul, la trei noaptea. I-a spus şoferului că avea poftă de îngheţată.

Acum, păţania băiatului din Galaţi serveşte drept lecţie pentru alţi copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Un copil de doar 2 ani din Galaţi s-a urcat singur într-un autobuz şi s-a plimbat prin oraş