Copilul electrocutat pe un vagon, în Ilfov, a fost ajutat de un voluntar ISU

De Redactia Observator.
Publicat: 05.05.2019, 19:11.
Actualizat: 06.05.2019, 00:11

Un copil a ajuns la spital după ce a fost electrocutat pe calea ferată. Băiatul, de doar 13 ani, a fost găsit pe şine de un voluntar al ambulanţei Bucureşti-Ilfov. Incidentul s-a întâmplat pe aceeaşi linie de tren unde, acum două săptămâni, o studentă a murit pentru o fotografie.

Un copil a ajuns la spital după ce a fost electrocutat pe calea ferată. Băiatul, de doar 13 ani, a fost găsit pe şine de un voluntar al ambulanţei Bucureşti-Ilfov. Incidentul s-a întâmplat pe aceeaşi linie de tren unde, acum două săptămâni, o studentă a murit pentru o fotografie. Deşi CFR a anunţat o campanie de avertizare a populaţiei, nici de această dată pericolul care poate fi mortal nu a fost avertizat. În zonă nu exista niciun panou de atenţionare.

Băiatul s-a urcat pe un tren abandonat, spun anchetatorii. Pentru o fotografie sau pentru pur si simplu in joacă. Arcul electric format l-a aruncat câţiva metri în aer.

DUMITRU MARIAN, voluntar ISU și SABIF: Copilul l-am găsit căzut lângă vagon, spunea că îl durea foarte tare corpul şi, din cauza arsurilor, îl ardea şi ustura foarte tare, apoi a trecut într-o stare de frig.

Martorii spun că erau doi copii cu o bicicletă. Ei ar fi scurtat drumul spre casă. Locuiesc în zonă şi nu ar fi fost prima dată când traversau şinele cu bicicleta.

DUMITRU MARIAN, voluntar ISU și SABIF: Eu i-am oferit suport moral deoarece era foarte speriat şi ţipa după ajutor.

Marian a stat cu copilul până la venirea echipajului de ambulanţă. Apoi a fost dus la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Are o leziune gravă la cap şi arsuri pe 50% din suprafaţa corpului.

DUMITRU MARIAN, voluntar ISU și SABIF: Ei nu sunt conştienţi de riscurile la care se supun şi se urcă din neştiinţă.

15 oameni au fost ucişi şi 41 răniţi grav, în ultimii ani, după ce s-au urcat pe vagoane pentru a surprinde fotografii inedite. Ultima victimă, chiar în urmă cu două săptămâni. O tânără studentă la arhitectură a fost electrocutată mortal pe un vagon abandonat pe aceeaşi linie de tren cu cea de astăzi.

27 de mii de volţi are arcul electric format între firele vagoanelor. Când un om e pe vagon, şansele de supravieţuire după electrocutarea la o asemenea putere sunt minime.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.