Antena Meniu Search
x

Video Copilul de 5 ani, împuşcat de fratele său la picnic, a întrebat-o pe mama lui dacă o să moară. Ultimele clipe din viaţa băiatului

Un copil de 5 ani a fost împuşcat de fratele său mai mare în timpul unui picnic, cu o armă lăsată nesupravegheată. Tragedia s-a produs în a doua zi de Paşte. Băiatul nu a murit pe loc, ci a fost lucid o vreme, suficient cât să conştientizeze ce i se întâmplă şi să îi adreseze mamei lui o întrebare cruntă.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 25.06.2021, 15:01

Cei doi fraţi din judeţul Mureş, alături de bunci, într-o fotografie de familie
Cei doi fraţi s-au jucat cu o armă cu aer comprimat lăsată nesupravegheată - Colaj Shutterstock / Observator

Copilul de 5 ani a fost conştient o vreme şi a fost întins pe iarbă în aşteptarea echipajului medical. Cu ultimele sale puteri, băiatul, care fusese împuşcat în piept de fratele său cu trei ani mai mare, şi-a întrebat mama dacă o să moară.

La scurt timp, copilul a devenit inconştient, iar familia a început să îl resusciteze până a venit SMURD-ul. Medicii sosiţi la faţa locului nu l-au mai putut salva.

Arma a fost lăsată nesupravegheată de un pădurar care participa la picnic. Surse din cadrul anchetei spun că încă nu este clar dacă băieţii au găsit arma nesupravegheată sau dacă erau învăţaţi să tragă la ţintă.

Deţinătorul armei a fost reţinut pentru 24 de ore şi cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii și clarificării tuturor aspectelor.

Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă sub forma participării improprii, dar, cel mai probabil, cercetările vor fi extinse şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cum a murit copilul de 5 ani

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, la marginea unei păduri din apropierea localității Mădăraș, un minor de 5 ani a fost împușcat accidental în zona pieptului de către un alt minor de 8 ani cu o armă cu aer comprimat ce aparținea unui angajat al Ocolului Silvic și care a fost lăsată nesupravegheată.

Distanţa de tragere a fost de 1-2 metri, iar alica a intrat în toracele copilului prin partea stângă, prin coaste, în plămân.

Minorul se afla în stare de inconștiență, iar echipele de salvare sosite la fața locului au încercat resuscitarea acestuia, însă fără succes.

Deţinătorul armei, reţinut pentru 24 de ore

Din primele verificări a rezultat că mai multe familii cu copii au ieșit la un picnic, printre care și un pădurar care avea asupra sa o armă de agrement (tir sportiv), cu aer comprimat, neletală. Acesta a lăsat arma nesupravegheată, iar un copil de 8 ani s-a jucat cu aceasta și a tras către un alt minor, de 5 ani, rănindu-l în zona toracelui, precizează polițiștii.

Arma era deţinută legal şi făcea parte din categoria celor neletale, dar împuşcătura de aproape, în trupul firav al băieţelului, a fost fatală. Arma aparţinea unui angajat al Ocolului Silvic. "Din primele date, arma este deţinută în mod legal de un bărbat de 49 de ani", a declarat pentru Observator subinspector Emanuela Fărcaș, purtător De Cuvânt IPJ Mureş, la scurt timp după eveniment.

Locul a fost împânzit de poliţişti, criminalişti, dar şi de experţi în arme şi muniţii. Aceştia au încercat să afle cum a fost posibil ca un om cu experienţă să lase arma nesupravegheata în preajma copiilor.

Daca va fi găsit vinovat, posesorul armei riscă să ajungă după gratii. Până atunci însă poliţiştii au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore.

"În baza probatoriului administrat,  la data de 04 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, față de bărbatul de 49 de ani, deținătorul legal al armei neletale cu aer comprimat, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii și clarificării tuturor aspectelor"

- material realizat cu informaţii obţinute de reporterul Observator Alex Prunean - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Copilul de 5 ani, împuşcat de fratele său la picnic, a întrebat-o pe mama lui dacă o să moară. Ultimele clipe din viaţa băiatului