Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Copilul de 7 ani din Botoşani a murit lângă tatăl său. Era bolnav de pneumonie şi a inhalat vaporii unei substanţe toxice

O dublă neglijenţă a ucis în chiuri un copil de şapte ani din Botoşani. A murit otrăvit cu o substanţă toxică pentru că plămânii lui bolnavi nu au putut filtra vaporii letali. Suferea de o pneomonie netratată, spun legiştii. Aşa că s-a stins subit, fără ca tatăl, care dormea lângă el, să îşi dea seama că îşi pierde fiul.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 19:41

Tatăl nu a bănuit nicio clipă că avea să îşi îmbrăţişeze băiatul ultima oară. Copilul a inhalat vaporii substanţei toxice cu care fuseseră spălate caprele familiei.

"În weekend aşa, obişnuia să vină să doarmă cu mine. În regulă, totul ok. A mâncat seara ok. Iar pe la 3 noaptea... rău", a spus tatăl copilului. 

Băiatul a căzut inconştient la podea imediat după ce tatăl lui a cerut disperat ajutor la 112. Medicii au încercat aproape o oră să îl readucă la viaţă. 

Vezi și

A murit sub ochii tatălui 

Pe acelaşi subiect

"S-au efectuat manevre de resuscitare, intubație oro-traheală, masaj cardiac extern, linie venoasă, adrenalină 1mg la 3-5 minute. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicație cu insecticid", a declarat Ramona Guraliuc, medic sef UPU SMURD.

Tragedia a avut loc la ferma familiei, la 45 de kilometri distanţă de Botoşani, iar la autopsie, medicii au descoperit că băiatul suferea de pneumonie, dar părinţii nu îl duseseră la doctor. Cu plâmânii afectaţi, copilul de şapte ani nu a putut învinge vaporii toxici. 

"Familia nu se află în evidenţa compartimentului de Asistentă Socială. Fără antecedente. Famila este o familie liniştită, muncitoare, care se ocupă de creşterea şi îngrijirea animalelor", spune Gabriela Ciobanu, asistent social Primaria Prăjeni.

Substanţa folosită pentru oi 

Substanţa care l-a otrăvit este folosită pe scară largă la deparazitarea caprelor şi a oilor. Se vinde fără restricţii în magazine, deşi face victime pe bandă rulantă. La sfârşitul anului trecută, o fată de cinci ani a murit la Ţăndărei, după ce bunica a spălat-o pe cap cu lichidul toxic. Vărul ei de doi ani a ajuns în stare critică la spital şi a fost salvat in extremis la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. 

Medicii de acolo au internat în ultima jumătate de an peste 70 de copii la Terapie Intensivă din aceleaşi motive. Zeci de pacienţi au ajuns şi în spitalele din provincie şi nu toţi au fost salvaţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Copilul de 7 ani din Botoşani a murit lângă tatăl său. Era bolnav de pneumonie şi a inhalat vaporii unei substanţe toxice