Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Încă un copil ucis de insecticid. Băieţelul de 7 ani a murit sub ochii tatălui său, la o stână din Prăjeni, în Botoşani

Tragedie în comuna Prăjeni din judeţul Botoşani. Un băieţel de 7 ani a murit, după ce ar fi inhalat o substanţă toxică. Copilaşul se afla la stâna tatălui său, care tocmai deparazitase turma de oi. 

de Angela Bertea

la 18.06.2024 , 14:33

La sfârşitul săptămânii, micuţul a mers la stâna tatălui său. Îi plăcea foarte mult să petreacă timp acolo, în natură şi în preajma animalelor.

Tragedie la Prăjeni, în Botoşani. Încă un copil ucis de o substanţă pentru deparazitarea oilor

Se pare că tatăl spălase oile cu o substanţă pentru deparazitare. Seara ar fi plouat, iar substanţa toxică respectivă s-ar fi scurs şi ar fi ajuns în zona unde dormeau. Băieţelul a început să se simtă rău după ce ar fi inhalat substanţa respectivă. A fost solicitat sprijin medical, echipajele ajunse la faţa locului au acordat primul ajutor copilului, însă, în ciuda eforturilor, micuţul nu a mai putut fi salvat. "Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost chemat de un echipaj B pentru un copil de 7 ani, aflat în stop cardio-respirator, asistolă. S-au efectuat manevre de resuscitare, intubație oro-traheală, masaj cardiac extern, linie venoasă, adrenalină 1mg la 3-5 minute. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicație cu insecticid", a declarat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

Vezi și

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor botoşăneni, care au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a afla cu exactitate ce a dus la această tragedie.

Luna trecută, cinci fraţi din Constanţa, cu vârste între 3 şi 15 ani au ajuns în stare extrem de gravă la spital, după ce mama lor i-a spălat cu o substanţă toxică, folosită în mod obişnuit la deparazitarea animalelor. În martie, un băieţel de 2 ani, din Dolj, a murit de ziua lui, după ce a băut o substanţă pentru deparazitarea oilor. Copilul, lăsat nesupravegheat, a intrat într-o cămară și a băut substanța albicioasă, crezând, cel mai probabil, că este lapte. În februarie, o fetiţă de 3 ani din Iaşi, a încetat din viaţă, după ce, cu o lună înainte, mama ei a spălat-o pe cap cu o soluţie toxică, pentru animale.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Încă un copil ucis de insecticid. Băieţelul de 7 ani a murit sub ochii tatălui său, la o stână din Prăjeni, în Botoşani