Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Polonia. Concluziile summit-ului de la Varșovia: Apărare înaintată de la Marea Baltică până la Marea Neagră

Summit-ul de la Varşovia s-a încheiat. A fost cel mai puternic semnal de unitate şi sprijin pe care Statele Unite ale Americii l-au dat în faţa ameninţărilor venite din Rusia.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 22.02.2023, 21:05

Vezi și

"Apărare înaintată de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Asta ar fi concluzia. Au stabilit liderii Formatului București 9 astăzi că pentru țările care se află pe Flancul Estic este nevoie de o prezență militară americană mai mare. Și, dacă ne uităm la trupele existente în acest moment în țările aliate NATO, cei mai mulți militari americani sunt în vestul Europei - în Germania, undeva în jur de 40.000, în Polonia sunt aproape 10.000, iar în România, țară care are și cea mai mare graniță cu Ucraina, sunt aproximativ 5.000 de soldați americani. Trebuie să precizez că este un summit premergător summit-ului NATO de la Vilnius, iar asupra acestor decizii trebuie să fie de acord toți aliații NATO. De altfel, s-a mai discutat că trebuie sprijinită Ucraina fără echivoc, la fel și Republica Moldova, iar despre Ucraina spunea Klaus Iohannis în declarația de la Ambasada Română de la Varșovia că trebui sprijinită pentru integrarea europeană și euro-atlantică, doar că atunci când vor fi îndeplinite toate condițiile. Probabil summit-ul de la Vilnius va fi un moment important pentru aceste decizii. A fost un semnal puternic, istoric, și prezența președintelui SUA, Joe Biden, la acest summit, pentru că la celelalte două a intrat online", a transmis reporterul Observator Bianca Iacob.

Klaus Iohannis a transmis la B9, de lângă Biden, cel mai dur mesaj la adresa Moscovei

"Trebuie să ne asigurăm că este actul final al Rusiei", a transmis Klaus Iohannis de la Varşovia, locul de unde se dirijează soarta lumii în aceste zile. Preşedintele american Joe Biden a stat faţă în faţă cu liderii ţărilor de pe flancul estic al NATO, bariera care împarte Europa între război şi pace.

Joe Biden a dat asigurări că SUA vor continua să sprijine atât Ucraina cât şi ţările care fac tot posibilul să menţină pacea şi libertatea în zonă. Iar secretarul general al NATO a reamintit că alianţa are o singură deviză: toţi pentru unul şi unul pentru toţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Corespondență Observator din Polonia. Concluziile summit-ului de la Varșovia: Apărare înaintată de la Marea Baltică până la Marea Neagră