Antena Meniu Search
x

Video Iohannis a transmis la B9, de lângă Biden, cel mai dur mesaj la adresa Moscovei: "Să ne asigurăm că este actul final al Rusiei"

"Trebuie să ne asigurăm că este actul final al Rusiei", a transmis Klaus Iohannis de la Varşovia, locul de unde se dirijează soarta lumii în aceste zile. Preşedintele american Joe Biden a stat faţă în faţă cu liderii ţărilor de pe flancul estic al NATO, bariera care împarte Europa între război şi pace. Biden a dat asigurări că SUA vor continua să sprijine atât Ucraina cât şi ţările care fac tot posibilul să menţină pacea şi libertatea în zonă. Iar secretarul general al NATO a reamintit că alianţa are o singură deviză: toţi pentru unul şi unul pentru toţi. 

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 19:16

Vezi și

Klaus Iohannis a prezidat întâlnirea crucială de la Varşovia şi a fost mai dur ca oricând la adresa Moscovei.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Pentru a ne asigura că acest război brutal împotriva Ucrainei este actul final al Rusiei, trebuie să fim fermi în descurajarea altor agresiuni și să o înfrângem pe aceasta.

Preşedintele României a stat umăr la umăr cu liderul american Joe Biden

Joe Biden, preşedintele SUA: Sunteți Flancul Estic, sunteți în prima linie, știți cel mai bine care este miza acestui conflict nu doar pentru Ucraina ci pentru democraţia din Europa şi întreaga lume. Țările din jurul acestei mese au arătat că au întărit NATO.

Pe acelaşi subiect

"Rusia este cea mai importantă si directă amenințare pentru securitatea Aliată", scrie negru pe alb în declaraţia comună de la finalul reuniunii. În consecinţă, decizia NATO este de a creşte prezența militară în Flancul Estic.

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO: La un an de la invazia Rusiei, Putin nu se pregăteşte de pace, ci de mai mult război. Aliaţii NATO nu au fost niciodată mai uniţi. Vom proteja fiecare centimetru din teritoriile aliaţilor! Unul pentru toţi şi toţi pentru unul!

Pe Flancul Estic sunt puşi în alertă 40.000 de militari aliaţi şi 100.000 de soldaţi americani

Cei mai mulţi, peste 16.000, sunt în Polonia şi România, ţări care găzduiesc şi elemente ale scutului antibalistic. 

Mircea Geoană, secretar adjunct al NATO: Este evident că România are o locație geostrategică excepțional de valoroasă. Iar acest război păcătos a amplificat rolul ţărilor de pe Flancul Estic. Cancelarul german vorbea la Praga despre faptul că centrul de greutate al Europei se mută către est.

Prezenţa liderului de la Casa Albă a transformat capitala Poloniei într-o fortăreaţă. De două zile, centrul oraşului este închis. 

Bianca Iacob, trimis special Observator: La Varșovia, măsurile de securitate sunt de grad 0. Strada pe care se află Palatul Prezidențial este blocată, iar de-o parte și de altă este format câte un cordon de polițiști. Fiecare mașină este controlată cu câini specializați și inclusiv presă va fi percheziționată. Din rațiuni de securitate cei opt președinți vin cu un microbuz la palatul prezidențial din Varșovia, unde vor fi primiți de președintele Andrzej Duda. În schimb, Joe Biden vine cu propria coloana prezidențială.

Varşovia a fost aleasă şi anul trecut de preşedintele american pentru a afirma sprijinul pentru Ucraina. 

Gheorghe Onişoru, analist politic: Polonia joacă de mult un rol strategic extraordinar, încă din 1990, și a fost un partener privilegiat al SUA și chestiunea asta s-a văzut în fondurile pe care SUA le-au băgat în Polonia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Iohannis a transmis la B9, de lângă Biden, cel mai dur mesaj la adresa Moscovei: "Să ne asigurăm că este actul final al Rusiei"