Video Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, rămâne după gratii. Magistraţii desemnaţi să decidă soarta inculpaţilor au refuzat să fie prezenți în sală
Incendiu la Ferma Dacilor. Patronul de la Ferma Dacilor rămâne după gratii. Judecătorii au respins solicitarea sa ca arestul preventiv să fie înlocuit cu o măsură mai blândă. În faţa instanţei, Cornel Dinicu s-a arătat convins că focul a fost pus. Şi a respins varianta procurorilor, potrivit cărora incendiul în care au murit opt persoane a pornit de la un televizor.
Două ore şi jumătate au încercat avocaţii lui Cornel Dinicu să-i convingă pe judecători că patronul de la Ferma Dacilor nu este un pericol public. Au cerut arest la domiciliu sau control judiciar.
Magistraţii desemnaţi să decidă soarta inculpaţilor au refuzat să fie prezenți în sală
Reporter-Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu: Ce speranţe aveţi?
- Să înlocuim această măsură. Să fie admisă contestaţia. Absolut orice altă măsură alternativă de prevenţie.
- Cornel Dinicu rămâne în arest preventiv. Instanţa a respins ca nefondate contestaţiile patronului de la Ferma...
- Tribunalul Prahova judecă astăzi contestaţiile celor trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor. Vor să fie...
- Incendiul de la Ferma Dacilor: Dinicu a adus argumentul suprem în fața judecătorilor. De ce le-a cerut să fie...
Cererea a fost însă respinsă. Dinicu rămâne după gratii. Asociaţii săi, Adelina Elena Ilie şi Adrian Ristin vor sta în continuare în arest la domiciliu. Curios este că cererea apărării a fost prezentată în faţa unor judecători care nu au dorit să fie în sală.
Cosmina Balint, reporter Observator: Cei doi magistraţi desemnaţi să decidă soarta inculpaţilor din dosarul Ferma Dacilor au cerut să nu judece acest caz. Motivul nu este public sau cel puţin aşa spun oficialii Tribunalului Prahova, însă cererile lor de abţinere au fost respinse.
Procurorii îi acuză pe Dinicu şi asociaţii săi de la Ferma Dacilor că şi-au pus ani la rând turiştii în pericol. Ar fi acceptat să conducă pensiunea care nu avea autorizaţie fără să facă eforturi reale de a intra în legalitate. În faţa judecătorilor, Dinicu a prezentat altă variantă.
"Apreciez că autorizația de construire nu putea fi niciodată obținută din cauza sistemului greoi şi a oamenilor de la Primărie şi Consiliul Județean care mă întrebau pe mine cum anume să procedez." Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor
Apărarea a respins şi ipoteza principală a anchetatorilor, cum că focul a pornit de la un televizior.
"Inculpatul nu este de acord cu ipoteza supraîncălzirii unui circuit electric, întrucât acesta cunoaște cel mai bine situația de la fermă, respectiv avea un panou de comandă ce întrerupea electricitatea atunci când orice dispozitiv se supraîncălzea."
Totuşi, din declaraţiile patronului de la Ferma Dacilor, reiese că fluctuaţiile de tensiune i-au ars multe echipamente de-a lungul anilor.
"Avem multe sesizări la ANRE cu privire la faptul că ni s-au ars multe echipamente. Am formulat mai multe plângeri către ANRE şi s-a comunicat că nu au bani de investiții." Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor
Avocaţii lui Dinicu sunt nemulţumiţi că procurorii nu iau în calcul varianta că focul a fost pus. Au cerut să se cerceteze şi dacă flăcările au pornit de la o ţigară aprinsă. Ambele variante sunt considerate improbabile în raportul anchetatorilor.
Tribunalul Prahova a confirmat şi redeschiderea urmăririi penale faţă de pompierii care au inspectat Ferma Dacilor, în 2019, dar nu au închis pensiunea care nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Primul termen în acest dosar a fost fixat pe 11 ianuarie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰