Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coroana Regală a României va fi expusă în Centrul Vechi al Capitalei, cu ocazia Festivalului Naţional de Teatru

Coroana Regală a României va putea fi admirată, pe parcursul Festivalului Naţional de Teatru la Bucureşti, între 20 şi 28 octombrie, la HUB-ului FNT de la Hanul Gabroveni din Centrul Vechi al Capitalei.

de Redactia Observator

la 02.10.2018 , 16:42

Coroana Regală a României va fi expusă în Centrul Vechi al Capitalei Coroana Regală a României va putea fi admirată în Centrul Vechi al Capitalei, la Hanul Gabroveni, pe tot parcursul Festivalului Naţional de Teatru - Mediafax Foto via Hepta

Coroana Regală a României va putea fi admirată, pe parcursul Festivalului Naţional de Teatru la Bucureşti, între 20 şi 28 octombrie, la HUB-ului FNT de la Hanul Gabroveni din Centrul Vechi al Capitalei.

În 20 octombrie, Coroana Regală a României va fi expusă la HUB-ul de la Hanul Gabroveni, locul principalelor evenimente ce însoţesc cea de-a 28-a ediţie a FNT.

La dorinţa Regelui Carol I, Coroana Regală a fost făurită (după schiţele lui Theodor Aman) din oţelul unui tun care a fost capturat în bătălia de la Plevna, în timpul asaltului redutei Griviţa, în data de 30 august 1877. După recunoaşterea Independenţei, Carol I a fost încoronat rege al României, pe 10 mai 1881. În cadrul ceremoniei, regele declara: "Cu mândrie primesc această Coroană, care a fost făcută din metalul unui tun stropit cu sângele eroilor noştri şi care a fost sfinţită de Biserică. O primesc ca simbol al independenţii şi puterii României".

Articolul continuă după reclamă

Coroana de Oţel, care este păstrată la Muzeul Naţional de Istorie a României, a fost purtată de regele Ferdinand I la Marea Unire de la Alba Iulia, dar şi de către regele Mihai, la a doua sa încoronare, pe 6 septembrie 1940. În decembrie 2017, simbolul Coroanei i-a stat alături ultimului rege al României pe întreg parcursul ceremoniilor funerare. 

Publicul va avea posibilitatea să o admire în perioada 21 - 28 octombrie, între orele 10.00 şi 19.00.

A 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se va desfăşura la Bucureşti, între 19 şi 29 octombrie 2018 şi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Coroana Regală a României va fi expusă în Centrul Vechi al Capitalei, cu ocazia Festivalului Naţional de Teatru