Antena Meniu Search
x

Video Cosmin, jandarmul-campion la donat sânge. "După 24 de ani am reuşit să adun un număr de 100 de donări"

În ţara în care doar patru din 10 oameni au donat sânge măcar o dată, un jandarm din Maramureş dă un exemplu emoţionant. A donat de 100 de ori. Sute de români îi datorează viaţa. Ca recunoaştere a binelui făcut, Patriarhia Română i-a acordat cea mai înaltă distincţie pentru clerici.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 19.03.2023, 13:56

Vezi și

Cosmin Barabaş a îmbrăcat uniforma de jandarm în 1996, la Cluj. Trei ani mai târziu începea o nouă misiune de salvator: donator de sânge. 

Jandarmul-campion la donat sânge

Cosmin Barabaș, jandarm: De atunci am tot donat, de 3, 4, 5 ori în fiecare an, devenind donator onorific şi iată că după 24 de ani am reuşit această performanţă, să adun un număr de 100 de donări. 

Asta înseamnă peste 45 de litri de sânge - este campionul Jandarmeriei Române. Cel mai emoţionant premiu vine, însă, de la cei pe care i-a salvat. 

Pe acelaşi subiect

Cosmin Barabaș, jandarm: A fost o doamnă accident de motocicletă şi mi-a mulţumit frumos pentru gestul meu, a supravieţuit şi şi-a continuat viaţa sănătoasă. E o stare de spirit senzaţională, pe care nu o poţi simţi decât atunci când donezi.

Cosmin vrea să îşi continue misiunea până la 60 de ani, vârsta maximă admisă pentru donatorii de sânge. A reuşit să îşi convingă, însă, colegii să îi continue misiunea. Luna viitoare, Jandarmeria Română va organiza o amplă campanie de donare de sânge. 

Mihai Haiduc, inspector șef IJJ Maramureș: Noi fiind firi competitive, vom face tot posibilul să îl ajungem din urmă! Vreau să îi învit pe concetăţeni să îl ia ca model.  

Centrul de Transfuzii din Bucureşti, cel mai mare din ţară, are de câteva zile o autospecială unică în România, care reduce timpul de aşteptare pentru operaţii şi poate transporta sânge pe distanţe mari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cosmin, jandarmul-campion la donat sânge. "După 24 de ani am reuşit să adun un număr de 100 de donări"