Antena Meniu Search
x

Video Costel Corduneanu aştepta un transplant de mai mulţi ani. Medicii au încercat să îl salveze cu o inimă mecanică

A murit unul dintre cei mai temuţi capi ai lumii interlope! Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenilor din Iaşi, s-a stins din viaţă la 54 de ani, după mai multe intervenţii pe cord. Supranumit "Stăpânul Moldovei", ar fi avut legături strânse şi cu mafia rusă. În tinereţe, Corduneanu a fost o emblemă a sportului românesc: a reprezentat de două ori România la Jocurile Olimpice. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 15.04.2024, 20:01

Vezi și

Costel Corduneanu avea probleme de sănătate de câţiva ani. Era pe lista de aşteptare pentru transplant de inimă. La începutul lunii martie, starea lui s-a agravat. Medicii de la Târgu Mureş au încercat să-l stabilizeze cu medicamente şi chiar cu o inimă mecanică. Astăzi, la 54 de ani, temutul lider a murit în spital.

Cum a intrat Costel Corduneanu în lumea interlopă

Cristi Popovici, reporter Observator: Timp de mai bine de un deceniu, numele lui Costel Corduneanu a apărut în dosare de crimă organizată. Însă procurorii nu au reuşit să-i convingă pe magistraţi că trebuie ţinut în spatele gratiilor. În 2020, liderul clanului a fost închis pentru că a plătit un hacker să-i spioneze fosta soţie. A fost însă eliberat după doar opt luni, pentru bună purtare. 

Saga infracţională a început încă din anii 2000, când, alături de un frate, a fost reţinut pentru aderare la o grupare infracţională organizată. În 2005, cei doi alături de alţi locotenenţi ai clanului, erau trimişi în judecată sub acuzaţia că au adus în România droguri de mare risc. Cinci ani mai târziu, procurorii instrumentau cel mai important dosar împotriva interlopilor. Conţinea sute de pagini în care erau descrise detaliat modalităţile prin care clanul făcea bani prin reţele de furt în străinătate, infracţiuni imobiliare, credite bancare cu acte false sau şantaj. Faptele fie s-au prescris, fie nu au fost demonstrate. 

Pe acelaşi subiect

Liderul clanului Cordunenilor a fost sportiv de performanţă

După doar doi ani însă, DIICOT destructura o alianţă a fărădelegilor între clanul Corduneanu, Clanul Sportivilor şi Cămătaru. Practic, eliminau concurenţa de pe piaţa jocurilor de noroc şi îi obligau pe cei care câştigau să renunţe la premii.  Reţeaua acţiona în 19 judeţe şi Bucureşti.

Cristi Popovici, reporter Observator: Înainte să intre în lumea interlopă, Costel Corduneanu a făcut însă cinste României ca sportiv de performanţă. A practicat luptele libere şi a fost angajat cu grad de subofiţer în cadrul cluburilor Steaua Bucureşti şi Dinamo Braşov. 

Fost campion mondial la cadeţi, cel supranumit "Stăpânul Moldovei" a participat şi la două ediţii ale Jocurilor Olimpice. La Barcelona în 1992 şi Atlanta în 1996, unde a ocupat locurile 9, respectiv 14. 

Pe pagina sa de Facebook, Federația Română de Lupte a postat un mesaj de condoleanțe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Costel Corduneanu aştepta un transplant de mai mulţi ani. Medicii au încercat să îl salveze cu o inimă mecanică