Antena Meniu Search
x

Video Cozi uriaşe la cele mai apreciate atracţii, de Noaptea Muzeelor. Colecţia de maşini luxoase a lui Ţiriac, senzaţie pentru pasionaţi

O noapte la muzeu - dorinţa pentru care zeci de mii de români au stat la cozi aseară în marile oraşe. Noaptea muzeelor a marcat un record - peste 300 de evenimente culturale. Culisele Operei din Bucureşti, Castelul Corvinilor şi o colecţie de automobile de lux au fost marile atracţii.

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 20:24

Vezi și

Opera Naţională din Capitală a participat pentru prima dată la Noaptea Muzeelor. Bucureştenii curioşi au avut de înfruntat cozi uriaşe, dar nu s-au lăsat descurajaţi. Aşteptarea a meritat. Ghidaţi chiar de artişti, vizitatorii au făcut un tur prin cele mai ascunse cotloane ale Operei şi au fost încântaţi cu arii celebre. 

Cozi uriaşe au fost şi la Palatul Cesianu-Racoviţă. Vizitatorii au avut ocazia să admire un perete de peste un milion de euro, pe care au fost expuse opere cu semnături celebre, de la Ghenie - pictorul român cel mai bine cotat - până la Tonitza, Camil Ressu şi contemporanii Andrei Cădere şi Georges Mazilu. 

Colecţia de maşini a lui Ion Ţiriac a strâns sute de vizitator

La Otopeni, altă premieră. Peste 170 de modele din colecţia de maşini şi motociclete a lui Ion Ţiriac au atras şiruri de vizitatori. Uluiţi, oamenii au zăbovit minute în şir în faţa exemplarelor estimate la mai mult de o sută de milioane de euro. Marile atracţii au fost Rolls Royce Phantom Clasic, Porsche şi Mustang.

Pe acelaşi subiect

Vizitator: Îmi plac maşinile mult, şi ce văd aici rar, pe şosele nu prea întâlneşti.

Sute de oameni au stat la rând să intre şi la Muzeul Fotbalului din Centrul Vechi al Capitalei. Incursiunea prin istoria celui mai iubit sport din România le-a dat ocazia să vadă tricourile lui Hagi, Maradonna şi mânuşile magice cu care Dukadam aducea Stelei Cupa Campionilor în 1986. Bonus, au fost întâmpinaţi de portarul de legendă.

Momente magice au fost şi la la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Zidurile vechi de sute de ani au fost însufleţite azi-noapte de proiecţii multimedia. Istoria medievală a fost spusă într-un spectacol cu lasere şi muzică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cozi uriaşe la cele mai apreciate atracţii, de Noaptea Muzeelor. Colecţia de maşini luxoase a lui Ţiriac, senzaţie pentru pasionaţi