Antena Meniu Search
x

Video Craiovenii sunt cutremuraţi de moartea femeii care a căzut într-o groapă din asfalt, în faţa blocului: "Un om a murit din cauza incompetenţei lor!"

O femeie de 92 de ani din Craiova şi-a găsit sfârşitul într-o groapă săpată de o firmă care executa lucrări pentru Consiliul Judeţean. Craterul de câţiva metri nu era semnalizat.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.04.2021, 21:26

Vezi și

Groapa ucigaşă, a nimănui

Iniţial, autorităţile au anunţat că victima este conştientă, cooperantă, şi are doar câteva zgârieturi. Bătrâna a murit, însă, câteva ore mai târziu, la spital. Acum, nimeni nu îşi asumă vina pentru tragedie.

În miezul zilei, într-un cartier din Craiova, o bătrână de 92 de ani cere disperată ajutor. Ieşise să ducă gunoiul când a căzut, din neatenţie, într-o groapă adâncă de doi metri aflată lângă blocul în care locuieşte. O capcană nesemnalizată de câteva zile şi un pericol pentru oricine, spun vecinii. 

"Inclusiv eu era să cad în groapa aia. Delimitat de ce... de o banderol de plastic?! Credeţi că un copil se opreşte la banderola aia de plastic? Când faci o chestie de asta trebuie să fii sigur că nimeni nu intră acolo!"

Pe acelaşi subiect

Până la tragedie... nu a fost decât un pas. Evaluată iniţial de paramedicii SMURD doar cu câteva zgârieturi, bătrâna s-a stins la scurt timp, pe patul de spital de la Urgenţe.

"Nu se poate pune un diagnostic la faţa locului. Numai ce se vede superficial, avea o mică plagă în zona capului care în acel moment nu sângera"

Cristiana Geormăneanu, director medical SJU Craiova: "A fost adus în UPU în stop cardiorespirator, ireversibil la manevrele de rescuscitare. Politraumă prin cădere. Traumatism cranio cerebral sever, toraco abdominal sever. Deci, oricum, coaste, fracturi costale multiple" 

Deşi trecută de 90 de ani, femeia era un om activ şi lucid, spune rudele care vor acum să se facă dreptate.

Florina Rădulescu, nora femeii: "Am trecut printr-o traumă şi printr-un şoc fantastic şi la Urgenţă şi ca să o iau să ridic cadavrul, a fost groaznic. Şi plimbată pe la Parchet şi peste tot. Nici nu au venit măcar să ne transmită condoleanţe, cel puţin, pentru că un om a murit din cauza incompetenţei lor!"

Cristina Oprea, reporter Observator: "Oamenii spun că abia după tragedie constructorul a semnalizat corespunzător zona şi a adus şi aceste garduri din plastic. Dacă perimetrul era delimitat în acest fel, cred vecinii, incidentul ar fi putut să fie evitat"

Groapa a fost acoperită după tragedie

"Au făcut gardul ăsta, au adus aparatul ăsta imediat...Înainte era cu două rânduri de astea de panglică de asta"

Lucrările sunt făcute la comanda consiliului judeţean, iar de aici, aflăm că firma de construcţii trebuia să se asigure că gropile nu sunt un pericol public. 

Cosmin Durle, administrator public CJ Dolj: "Constructorul în speță ne-a indicat că toate măsurile de siguranţă au fost respectate, atât cu gărduleţe, balize cât şi cu bandă de protecţie, conform avizului pe care l-a luat de la Poliţia Judeţeană"

Am încercat să obţinem o reacţie din partea firmei de construcţii. Patronul nu e dispus să dea explicaţii. "Nu am nimic de declarat..". "Nu credeţi că ar trebui să daţi nişte date legat de ce s-a întâmplat, nişte detalii..." (închide telefonul)

Moartea femeii este cercetată într-o anchetă penală pentru ucidere din culpă. Dosarul vizează deocamdată doar fapta nu şi o persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Craiovenii sunt cutremuraţi de moartea femeii care a căzut într-o groapă din asfalt, în faţa blocului: "Un om a murit din cauza incompetenţei lor!"