Antena Meniu Search
x

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a căzut la sfințirea aghiasmei pentru Bobotează (Video)

De Bobotează, chiar va fi ger să crape pietrele. Avertismentele meteorologilor nu par să-i sperie însă pe cei care şi-au propus să sară în apă ca să prindă crucile aruncate de preoţi.

Vezi și

De Bobotează, chiar va fi ger să crape pietrele. Avertismentele meteorologilor nu par să-i sperie însă pe cei care şi-au propus să sară în apă ca să prindă crucile aruncate de preoţi. La Hârşova s-a furat startul după slujba din ajun, când arhiepiscopul Tomisului a aruncat crucea în Dunăre. Dar nu înainte de a sfinţi apa la Constanţa, unde peste 200 de mii de credincioşi sunt aşteptaţi mâine să vină să ia aghiasmă.

La catedrala episcopală din Constanţa, sfinţirea aghiasmei s-a făcut de dimineaţă. Cu mari emoţii, după ce Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a căzut când a urcat să binecuvânteze apa dintr-o cisternă.

Aproape 200 de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba de Bobotează. Apa sfinţită le va fi oferită după ceremonie în sticle cu etichetele arhiepiscopiei.

Zeci de voluntari au venit să ajute la îmbutelierea aghiasmei. Ca să evite aglomeraţia de Bobotează, mulţi şi-au luat acasă sticlele cu apă sfintiţă chiar de sâmbătă.

De Bobotează, preoţii şi credincioşii constănţeni vor pleca în procesiune pe faleza Cazinoului. Potrivit tradiţiei, arhiepiscopul Tomisului va arunca apoi în mare trei cruci.

Doi salvamari care se vor arunca după cruce şi-au făcut de sâmbătă antrenamentul, echipaţi în costume speciale.

O baie în mare pe gerul Bobotezei este extrem de riscantă, atenţionează medicii.

În ajun de Bobotează, la Hârşova, a avut loc o procesiune religioasă care a ajuns până pe malul Dunării. Aici arhiepiscopul Tomisului a aruncat crucea dintr-o barcă şi patru curajoşi au înotat pentru ea. Numai unul a ieşit învingător.

Botezul Domnului sau Boboteaza, urmată de ziua Sfântului Ioan în 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a căzut la sfințirea aghiasmei pentru Bobotează (Video)