Antena Meniu Search
x

Crima de la Grădina Botanică din Craiova: După atacul sângeros, tânărul de 17 ani, elev la un liceu militar, a trecut zâmbitor pe lângă poliţişti

O nouă crimă oribilă îngrozeşte România. Doi tineri au fost atacaţi şi înjunghiaţi, în plină zi, în timp ce erau la alergat în Grădina Botanică din Craiova. Fata, de numai 14 ani a murit la scurt timp după atac, în timp ce prietenul ei, de 20 de ani, se zbate între viaţă şi moarte, pe patul de spital. După ce i-a lăsat într-o baltă de sânge, presupusul criminal, un adolescent de 17 ani, elev la liceul Militar Craiova şi fiu de poliţist, a trecut zâmbitor pe lângă poliţiştii locali care patrulau în zonă.

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 08:14

Vezi și

Ora 16, Grădina Botanică din Craiova. O adolescenta de 14 ani şi prietenul ei sunt la alergat.

De la ce s-ar fi iscat scandalul

Din senin, un alt băiat, în vârstă de 17 ani, se apropie de ei şi o fixează cu privirea pe fată. Prietenul acesteia îl întreabă pe individ de ce se uită atât de insistent. Urmează un schimb de replici, iar tânărul de 20 de ani îl loveşte pe băiatul de 17 de ani. Cel din urmă scoate o macetă şi îl înjunghie fără să stea pe gânduri. Speriată, fata strigă după ajutor, însă atacatorul se năpusteşte şi asupra ei.

Martor: Un tânăr a înjunghiat un băiat şi o fată. Fata e aici, moartă, jos şi băiatul la spital.

Pe acelaşi subiect

Martor: După înjunghiere ştiu că a început să ţipe şi un om a sunat la poliţie.

În încercarea de a-şi salva viaţa, adolescenta de 14 ani fuge din mâinile călăului, aproximativ 100 de metri. Este prinsă din urmă de agresor şi înjunghiată. Loviturile sunt atât de puternice încât fata nu are nici măcar o şansă.

Cristi Georgescu, IPJ Dolj: Din păcate un eveniment nefericit a curmat o viaţă. Un copil de 14 ani.

După ce îi ia viaţa fetei, ca să nu aibă nici măcar un martor, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, tânărul de 17 ani îşi vede liniştit de drum. La ieşirea din Grădina Botanică dă nas în nas cu un echipaj de poliţie, care îl întreabă unde merge. Individul le zâmbeşte și foarte calm spune că s-a plimbat și merge acasă.

Martor:  Noi am văzut un om care fugea, eu cu prietena mea. Doar că nu am suspectat nimic. Avea părul lung şi îl avea pe spate şi era cu mască pe faţă, mănuşi.

După câteva minute un trecător descoperă trupurile celor doi, zăcând într-o baltă de sânge, şi sună la 112. Poliţiştii împânzesc zona şi blochează accesul vizitatorilor în parc.

Cristi Georgescu, IPJ Dolj: Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi că două persoane au fost înjunghiate în Grădina Botanică din spatele meu. Toate efectivele disponibile în acel moment au fost direcţionate pentru sprijin şi pentru identificarea autorului

Localnică: Cred că la puţin timp după ce s-a întâmplat, noi am vrut să intrăm şi nu ne-au mai lăsat să intrăm, am intrat pe partea cealaltă.

După alte câteva minute, principalul suspect este prins. În momentul în care este încătușat, zâmbeşte și nu pare nici pe departe afectat de cele întâmplate.

Cristi Georgescu, IPJ Dolj: A fost prins într-un timp foarte scurt, vorbim de un tânăr de 17 ani, care în acest moment se află în custodia poliţiştilor.

Criminalul, fiu de poliţist şi elev la Liceul Militar din Craiova

Tânărul este elev la Liceul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, iar tatăl său ar fi poliţist, şef de post într-o comună din Dolj. Şocul oamenilor e cu atât mai mare cu cât tragedia s-a petrecut într-un loc din oraş pe care îl consideră sigur.

Localnică: Chiar nu ne aşteptam, pentru că noi stăm vis-a-vis şi eu cu copilul vin zilnic aici. Am zis că ce loc e mai sigur decât parc, grădina botanică. Aparent, nu mai suntem în siguranţă niciunde.

Localnică: În Grădina Botanică, unde sunt copiii, să vadă toate prostiile şi toate. Am ajuns rău. Vine sfârşitul lumii, mult nu mai durează.

Localnic: În cel mai important obiectiv din centrul Craiovei să se întâmple un lucru din ăsta e tragic. Foarte mulţi copii. Cei care au fost de faţă probabil că au rămas marcaţi.

Familia fetei, distrusă de durere la aflarea veştii 

Marcată este şi familia tinerei. Devastat de durere, tatăl adolescentei a fost ajutat de jandarmi să ajungă la maşină şi cu greu şi-a putut stăpâni lacrimile.

Prietenul tinerei a ajuns de urgenţă la spital, în stare gravă. Patru litri de sânge a pierdut. Medicii l-au dus direct în sala de operaţie, acolo unde au început o luptă contracronometru pentru a-i salva viaţa. Băiatul este în stare critică şi la această oră.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs nenorocirea, dar mai ales trebuie să afle ce l-ar fi împins pe tânărul de 17 ani la gestul necugetat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Crima de la Grădina Botanică din Craiova: După atacul sângeros, tânărul de 17 ani, elev la un liceu militar, a trecut zâmbitor pe lângă poliţişti