Antena Meniu Search
x

Bărbatul din Caraş-Severin care şi-a ucis doi copii şi i-a îngropat lângă casă şi-a recunoscut vina

Bărbatul care şi-a omorât doi copii nou născuţi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, conform anchetatorilor acesta recunoscându-şi faptele.  

Bărbatul din Caraş-Severin care şi-a ucis doi copii şi i-a îngropat lângă casă şi-a recunoscut vina

Bărbatul care şi-a omorât doi copii nou-născuţi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, conform anchetatorilor acesta recunoscându-şi faptele.  

'Inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta şi-a recunoscut fapta şi nu a declarat contestaţie la măsura preventivă. Este vorba de două crime asupra unor membri de familie, un omor a unui nou născut de sex masculin, săvârşit în 2002, iar un al doilea, săvârşit în 2015, a unei fetiţe nou născute. Omorurile au avut loc imediat după naştere. Este un dosar de anchetă proprie. Procurorul de caz efectuează şi în acest moment cercetări şi nu l-am expus, tocmai pentru a asigura şi a respecta caracterul nepublic al urmăririi penale', a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Reşiţa, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Laura Gabriela Iancu. 

Totul a pornit de la un apel telefonic, după care s-au găsit fragmente de oase ale celor doi nou-născuţi sub o stâncă, la aproximativ 200 metri de casa familiei, din satul satul Borugi, comuna Cornereva.

'Vom efectua în continuare acte de urmărire penală pentru a stabili dacă există complicitate din partea mamei. Denunţarea unor infracţiuni nu se aplică asupra membrilor familiei, însă vom audia martori. Satul Borugi este într-o zonă de relief destul de greu de pătruns, ancheta s-a efectuat cu dificultate. Cert este că cei doi micuţi ucişi nu au fost înregistraţi la primărie, omorul având loc imediat după naştere. La ambele crime, copiii au fost introduşi în câte o pungă de plastic şi în pături, iar după cum spune tatăl acestora, cei doi plângeau în acel moment. Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin va merge pe complicitatea morală a mamei şi nu pe nedenunţare. Cei doi sunt căsătoriţi civil şi mai au împreună cinci copii, toţi înregistraţi', a precizat prim-procurorul Laura Gabriela Iancu. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit anchetatorilor, autorul crimelor a fost găsit acasă şi a colaborat cu organele de cercetare, indicând locul în care a îngropat de vii copiii născuţi acasă de către soţia sa. El spune că a recurs la aceste gesturi din cauza sărăciei şi a faptului că nu a avut condiţii optime pentru a-şi creşte copii, notează Agerpres.

La faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin. Toţi cei cinci copii au vârste între 13 şi 19 ani şi spun că vor să rămână în sânul familiei, alături de mamă, în ciuda condiţiilor grele în care trăiesc. 

Satul ce aparţine de comuna Cornereva este izolat şi se află la circa cinci kilometri de centrul acesteia. Copiii fac până la şcoală între o oră şi o oră şi jumătate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bărbatul din Caraş-Severin care şi-a ucis doi copii şi i-a îngropat lângă casă şi-a recunoscut vina