Antena Meniu Search
x

Criminala de la metrou nu vrea închisoare pe viaţă. Magdalena Şerban a explicat de ce a ucis-o pe Alina Ciucu

Magdalena Şerban, femeia care a ucis-o pe Alina Ciucu aruncând-o în faţa metroului, în stația Dristor, a contestat decizia de condamnare la închisoare pe viaţă dată de Tribunalul Bucureşti. 

Magdalena Şerban, femeia care a ucis-o pe Alina Ciucu aruncând-o în faţa metroului, în stația Dristor, a contestat decizia de condamnare la închisoare pe viaţă dată de Tribunalul Bucureşti. 

Astăzi, Magdalena Şerban a ajuns din nou în faţa judecătorilor, după ce, în octombrie 2018, a contestat condamnarea pe viaţă și daunele impuse de instanţă. 

Criminala de la metrou vrea 20 de ani de închisoare pentru că, spune ea, a comis faptele când nu mai lua tratament. 

Femeia de 37 de ani a declarat în faţa judecătorilor că acum ia tratament și că lua și când a făcut expertizele. 

Pe acelaşi subiect
Magdalena Şerban a fost arestată preventiv în 13 decembrie 2018, pentru omor calificat şi tentativă de omor

Ea a cerut ca expertizele pentu discernământ sa fie refăcute când i se întrerupe tratamentul.

Cât despre daunele morale pe care Magdalena Şerban trebuie să le plătească părţilor vătămate, avocatul desemnat din oficiu a spus că suma de 50.000 de euro este prea mare, justificând că ar fi îmbogățire fără justa cauza și că 10.000 de lei ajung.

În 26 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea pe viață a Magdalenei Șerban, obligând-o să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obținerea unei ameliorari care să înlăture starea de pericol în condițiile art.109 alin 3 Cod penal.

Decizia instanţei nu a fost una definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Ceea ce Magdalena Şerban a şi făcut. 

Magdalena Şerban a împins-o pe Alina Ciucu în faţa metroului

Magdalena Şerban a fost trimisă în judecată în 14 mai 2018, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzată de tentativă de omor şi omor calificat.

”La data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, inculpata Ş.M. a împins o persoană de sex feminin de două ori, spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai urma să oprească în staţie şi de a-i suprima astfel viaţa. La data de 12.12.2017, în jurul orei 19:54, după ce săvârşise infracţiunea de tentativă de omor descrisă mai sus, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, inculpata Ş.M. a împins-o pe C.A. spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni, victima C. A. a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a suferit leziuni traumatice care i-au provocat decesul”, au transmis atunci procurorii. 

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Magdalena Şerban, în vârstă de 37 de ani, nu a recunoscut în faţa magistraţilor că ar fi lovit-o pe tânără cu piciorul atunci când aceasta era căzută pe şine şi a susţinut că a avut o stare de "disperare” şi o "decădere” din cauza unei vieţi lipsite de hrană şi adăpost.

Ea a fost arestată preventiv în 13 decembrie 2017, pentru omor calificat şi tentativă de omor, fiind internată la Spitalul Penitenciar Jilava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Criminala de la metrou nu vrea închisoare pe viaţă. Magdalena Şerban a explicat de ce a ucis-o pe Alina Ciucu