Antena Meniu Search
x

Criminalul Ionel Lepa a fost filmat de camerele de supraveghere în timp ce comitea o tâlhărie, în 2014 (Video)

Crima comisă de Ionel Lepa, duminică după-amiază, în localitata timişeană Izvin, este ultima faptă dintr-un şir de infracţiuni ale interlopului. În 2014, ucigaşul poliţistului Cristian Amariei a fost filmat în timp ce încerca să fure motorină dintr-o fermă, în Belinț. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.06.2019, 15:03

Crima comisă de Ionel Lepa, duminică după-amiază, în localitata timişeană Izvin, este ultima faptă dintr-un şir de infracţiuni ale interlopului. În 2014, ucigaşul poliţistului Cristian Amariei a fost filmat în timp ce încerca să fure motorină dintr-o fermă, în Belinț. 

În noaptea de 29 spre 30 septembrie 2014, cu cagula pe faţă şi hotărât să dea lovitura, Ionel Lepa a dat iama într-o fermă din localitatea timișeană Belinț.

Aproape de miezul nopţii, criminalul poliţistului s-a apropiat de utilajele agricole cu intenţia de a fura motorină. A observat două bidoane pe o combină şi se pregătea să le fure, când a fost surprins de proprietari, care-l văzuseră pe camerele de supraveghere.

Fiul proprietarului s-a dus spre utilaje înarmat cu o mătură, moment în care Lepa a sărit la el cu briceagul şi l-a tăiat la mână.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Când ne-am pus să dormim a apărut o persoană cu mască, cu cagulă pe cap. A observat-o tatăl meu. Am ieșit afară, eu cu tatăl meu, după care pe mine m-a tăiat cu cuțitul și tatăl meu a rămas în continuare să fugă după el să-l prindă. Am chemat poliția, a venit toată lumea și, după, eu am plecat la spital, iar la două ore l-au prins pe cel care m-a tăiat", povestea în 2014 pentru tion.ro tânărul înjunghiat. 

Poliţia a organizat filtre, iar Lepa Ionel a fost prins tot în acea noapte. 

Ionel Lepa, dat în urmărire naţională şi internaţională

Oamenii legii, însă, l-au lăsat să plece după câteva ore, procurorul de caz luând decizia că nu se impune ca Lepa să fie reținut pentru 24 de ore.

Asta deși cazierul său de până atunci era plin de infracţiuni precum tâlhărie, furt calificat, dar chiar și pentru conducere fără permis sau conducere a unei mașini neînmatriculate.

Fapta a rămas, iar dosarul dosarul penal a mers înainte. 

În aprilie 2018, Ionel Lepa a fost condamnat cu executare și, pentru că nu s-a predat de unul singur, a fost dat în urmărire națională și internațională.

Ionel Lepa fost prins şi încătuşat în casa unui prieten din localitatea Remetea Mare

A fost de negăsit până în ziua de duminică, 2 iunie 2019, când poliţiştii i-au luat urma la Izvin. Atunci, l-a împușcat mortal pe polițistul Cristian Amariei şi a rănit un alt agent, după care a fugit.

Ionel Lepa a fost prins şi încătuşat după mai bine de 30 de ore, în casa unui prieten din localitatea Remetea Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Criminalul Ionel Lepa a fost filmat de camerele de supraveghere în timp ce comitea o tâlhărie, în 2014 (Video)