Video Cristian Rizea, predat de R.Moldova României. În ce 6 ani în care a fugit de autorităţi, fostul deputat PSD a devenit influencer pe TikTok
Am tăiat un nume de pe lista fugarilor care se ascund în alte ţări. Cristian Rizea, fost deputat PSD, condamnat pentru fapte de corupţie, a fost extrădat. După 6 ani în care a sfidat autorităţile din două ţări, Republica Moldova a decis să-l predea României. Rizea devenise peste Prut influencer pe Tik Tok: făcea "dezvăluiri" şi îşi purta propriile războaie.
Aşa se lăuda Cristian Rizea în live-urile de pe TikTok pe care le făcea pentru fani. Doar că aseară nu a mai fost nimeni în spatele lui, în afară de poliţiştii care l-au escortat. A fost declarat indezirabil timp de 15 ani în Republica Moldova şi adus în ţară după ani buni în care s-a refugiat peste Prut. Asta după ce chiar şi ministrul justiţiei spunea că extrădarea lui este paralizată. Predarea fostului deputat PSD s-a făcut la graniţă, la Albiţa.
Rizea a plecat în R.Moldova în 2017, iar un an mai târziu a obţinut cetăţenia moldovenească
"Am aşteptat decizia autorităţilor din Republica Moldova, decizie care a venit ieri. Ne au comunicat intenţia lor de a-l preda către autorităţile române. Structurile MAI au procedat la preluarea acestui cetăţean şi transferul către o unitate de penitenciar", a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne. Fostul politician, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru spălare de bani şi trafic de influenţă, a fost dus la penitenciar la Vaslui.
Cristian Rizea a plecat în Republica Moldova în 2017, iar un an mai târziu a obţinut cetăţenia moldovenească. În 2020, însă, Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova, i-a retras-o pe motiv că a fost obţinută ilegal şi românul ar fi minţit când şi-a făcut actele. Rizea a contestat decizia, şi-a schimbat chiar şi numele şi a încercat să candideze peste Prut.
Fostul deputat poza în Moldova în jurnalist şi, după ce publicase cartea "spovedania lui Rizea", începuse o serie de dezvăluiri despre politicieni, grupuri de interese din România şi despre celebrul grup de la Monaco din care făceau parte nume grele. Peste Prut avea o vilă de lux şi maşini scumpe, iar jurnaliştii moldoveni scriau că îşi petrecea timpul chefuind în restaurante. România are în continuare fugari pe care nu îi poate aduce în ţară - Alina Bica, fosta şefă Antimafia, Ionel Arsene, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ sau Sebastian Ghiţă sunt câteva nume celebre de pe lista urmăriţilor pe care statul român se chinuie să îi aducă în ţară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰