Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cu arsuri grave pe jumătate de corp, unui tânăr din Botoșani nu i s-a găsit timp de 24 de ore loc într-un spital de mari arși. A ajuns, într-un final, în București

Unui tânăr de 26 de ani, cu arsuri grave pe jumătate de corp, nu i s-a găsit loc într-un spital de mari arşi pentru mai bine de 24 de ore. A fost internat iniţial la Botoşani, unde nu putea primi îngrijirile de care avea nevoie. Într-un final, pacientul a fost adus cu elicopterul la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Tânărul s-a rănit după ce a scăpat un recipient cu benzină peste o ţigară aprinsă. 

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 20:33

Bărbatul din localitatea Ștefănești, județul Botoșani, a ajuns în stare critică la spital după ce a suferit arsuri grave în urma unui accident casnic. Joi după-amiază, în timp ce încerca să alimenteze o drujbă cu un amestec de benzină și ulei, acesta a aruncat o țigară nestinsă complet lângă el. O clipă de neatenție a dus la scăparea recipientului cu benzină, iar lichidul sa aprins imediat, provocându-i arsuri severe pe aproximativ 60% din suprafața corpului.

Fără loc la spital

Tânărul a reușit să-și stingă hainele în flăcări, însă s-a ales cu arsuri de gradul II și III pe zona toracelui posterior, nivelul membrelor superioare și inferioare. Disperat, acesta a apelat serviciul de urgență 112. La fața locului au intervenit echipaje medicale, care l-au stabilizat și l-au transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani.

Vezi și

Conform protocolului Ministerului Sănătății, pacienții cu arsuri severe, cum este cazul tânărului din Botoșani, ar trebui să transferați în centre specializate pentru marii arși. Cu toate acestea, din cauza lipsei locurilor disponibile, medicii nu au reușit să găsească un pat liber în spitalele din țară, iar tânărul a rămas sub supravegherea secțiunii de chirurgie plastică și reconstructivă din Botoșani.

Într-un final a ajuns la Bagdasar Arseni din Capitală.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Cu arsuri grave pe jumătate de corp, unui tânăr din Botoșani nu i s-a găsit timp de 24 de ore loc într-un spital de mari arși. A ajuns, într-un final, în București