Antena Meniu Search
x

Video Cu doar 3 săptămâni până la alegeri, autoritățile caută soluții pentru ca suspecții de COVID să poată vota

Mai sunt doar trei săptămâni până la alegerile parlamentare. În plină pandemie, peste 100,000 de români ar urma să voteze folosind urna mobilă. Dacă persoanele care sunt confirmate cu COVID-19 vor putea face acest lucru, în cazul suspecţilor care sunt în carantină sau în autoizolare, lucrurile nu sunt atât de simple.

de Larisa Bernaschi

la 16.11.2020, 17:41

Vezi și
  • Peste 100.000 de români ar urma să voteze folosind urna mobilă.
  • Cele mai importante știri, la Observator 19.

Autoritățile statului caută în acest moment soluții pentru ca persoanele care sunt suspecte de COVID-19 să își excercite dreptul la vot.

Nu vorbim de persoane puține. În acest moment avem aproiximativ 80.000 de persoane carantinate adică suspecte de COVID-19. Potrivit legii în vigoare, acestea nu ar putea cere nici măcar urna mobilă și asta pentru că nu au un act prin care să solicite urna mobilă și să voteze acasă.

La Parlament a fost depus un proiect de lege care prevede și că persoanele care sunt în carantină să poată solicita urna mobilă.

Ne așteptăm pe 6 decembrie la un număr record de persoane care votează cu urna mobilă. La alegerile locale au folosit urna mobilă peste 100.000 de oameni, însă aveam aproximativ 50.000 de persoane care erau suspecte sau confimrate cu COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cu doar 3 săptămâni până la alegeri, autoritățile caută soluții pentru ca suspecții de COVID să poată vota