Antena Meniu Search
x

"Culcă-te cu o femeie". Asociație studențească din Olanda, suspendată după o excursie șocantă de inițiere la București

Asociaţia studenţească olandeză L.A.N.X. a suspendat pe termen nedefinit subdiviziunea sa "Ares" în urma unor "abuzuri grave şi degradante" care s-ar fi petrecut în timpul unei excursii de iniţiere ce ar fi avut loc în noiembrie 2022 la Bucureşti, relatează agenţia Belga.

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 15:47

femeie
"Culcă-te cu o femeie". Asociație studențească din Olanda, suspendată după o excursie șocantă de inițiere la București - Shutterstock (arhivă)

Studenţii din primul an trebuiau să îndeplinească sarcini precum "recunoaşte un refugiat" sau "culcă-te cu o femeie" pentru a câştiga puncte. Cei cu cele mai puţine puncte au fost pedepsiţi, transmite news.ro.

Un interviu publicat de revista De Groene Amsterdammer dezvăluie că L.A.N.X. ar fi intrat în posesia unei "scrisori foarte nepotrivite" cu o listă de sarcini degradante. Potrivit televiziunii publice olandeze NOS, scrisoarea conţinea 80 de teme, fiecare cu punctaj de notare, pentru studenţii din primul an care au participat la excursia de iniţiere de la Bucureşti.

Ce sarcini avea de îndeplinit studenții olandezi în București

Printre "misiunile" încredinţate se numărau "reperaţi un refugiat" şi "trageţi o găleată pe o alee", unde, potrivit asociaţiei studenţeşti, "găleată" însemna "femeie". Unora li s-a cerut, de asemenea, să meargă la un club de striptease şi să fure diverse lucruri.

Pe acelaşi subiect

"În fiecare zi, studenţii trebuiau să trimită poze cu misiunile îndeplinite ca dovadă. În scrisoare, se preciza că, la finalul excursiei, se stabilea un clasament şi că ultimii cinci se puteau aştepta la o sancţiune, deosebit de severă pentru ultimii trei", a declarat asociaţia studenţească.

Potrivit NOS, participanţii nu au putut avea niciun contact cu lumea exterioară în timpul călătoriei, iar conturile lor sociale au fost blocate.

Excursia nu ar fi fost aprobată de asociația-mamă L.A.N.X.

L.A.N.X. a precizat că nu a aprobat niciodată astfel de "misiuni" şi i-a pus pe studenţii din primul an care au participat la această excursie în contact cu o persoană de încredere. În prezent, subdiviziunea sa "Ares" este suspendată şi nu poate accepta noi membri. Asociaţia, în consultare cu instituţiile academice, ia în considerare şi alte măsuri care să fie aplicate, se precizează într-un comunicat.

Universitatea Vrije din Amsterdam, unde asociaţia L.A.N.X. a fost fondată în 1980, a spus că aceste practici sunt inacceptabile. "Acest lucru încurajează un comportament deviant", transmite universitatea.

La rândul său, asociaţia studenţească a declarat că acţiunile subdiviziunii sale sunt în total dezacord cu valorile pe care le promovează. Aceasta a lansat recent o campanie amplă referitoare la importanţa consimţământului, notează agenţia Belga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Culcă-te cu o femeie". Asociație studențească din Olanda, suspendată după o excursie șocantă de inițiere la București