Antena Meniu Search
x

Video De ce a decis tatăl Robertei să planteze un măr, și nu să ridice o troiță, la locul accidentului din 2 Mai. Semnificația gestului simbolic

Un gest simbolic pentru un destin frânt. Părinţii Robertei, studenta la Geografie care a pierit în accidentul de la 2 Mai, provocat de un şofer drogat, au decis să planteze un măr chiar la locul tragediei. Revoltat de încercările Poliţiei de a-şi găsi scuze, tatăl fetei cere dreptate. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 26.08.2023, 19:27

Vezi și

Tatăl Robertei: Ceva ce mănâncă oricine şi la marginea drumului pentru călători.

A trecut o săptămână de când Roberta nu mai e şi familia a ajuns la 2 Mai, chiar acolo unde s-a întâmplat nenorocirea.

Bianca Iacob, reporter Observator: Iniţial, părinţii Robertei au vrut să ridice o troiţă aici, în locul în care Vlad Pascu, şoferul drogat, le-a ucis copilul. Doar că este nevoie de autorizaţie, astfel că au decis să planteze, simbolic, un pom. Speră ca cei care trec prin acest loc şi iubesc călătoriile, asemenea Robertei, să mănânce un măr şi să se gândească la fata ale cărei visuri au fost spulberate prea devreme.

Imaginile cu momentul accidentului din 2 Mai, imposibil de uitat pentru tatăl Robertei

Pe acelaşi subiect

Sfâşiat de durere, tatăl spune că nu-şi poate scoate din minte înregistrarea cu momentul accidentului, surprinsă de GoPro-ul lui Sebi, celălalt tânăr ucis de maşina lui Vlad Pascu. 

Tatăl Robertei: Știam de înregistrări, nu le-am ascultat în întregime. Tatăl lui Sebi m-a rugat să o țin ca pe un amănunt, după ce o bagă pe filtre că să se audă mai clar și mai tare și i-am respectat dorința.

Reporter: Această înregistrare a fost vreodată în mâna Poliției?

Tatăl Robertei: Eu am înțeles, că a fost la dumnealor.

Reporter: Poliția mușamalizează acest dosar?

Tatăl Robertei: În continuare.

Pe lângă ţipetele îngrozite ale studenţilor care au supravieţuit, se distinge şi cum şoferul drogat fuge de la locul accidentului. 

Tatăl fetei ucise la 2 Mai vrea dreptate: "Să facă pușcărie"

Martor: Nu e, a fugit de la faţa locului.

Martoră: A fugit! A lovit şi a fugit!

Reporter: Este Vlad vinovat sau mai degrabă autoritățile statului?

Tatăl Robertei: Vlad și-a asumat când s-a urcat la volan, e major, e responsabil direct. Noi avem lege, haideți să o aplicăm. Să facă pușcărie.

O piesă împortantă din puzzle-ul accidentului din 2 Mai sunt şi imaginile surprinse în Vama Veche, cu doar câteva ore înainte de tragedie. Vlad Pascu îşi conducea maşina prin mulţime însoţit de doi amici, sprijiniţi pe portbagaj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » De ce a decis tatăl Robertei să planteze un măr, și nu să ridice o troiță, la locul accidentului din 2 Mai. Semnificația gestului simbolic