Antena Meniu Search
x

Video Cum a decurs misiunea de salvare a căprioarei blocate pe terenul din Cluj-Napoca. După două zile de măsurători şi planuri, gonacii au scăpat animalul la mall

Atenţie, căprioară la mall! După 16 zile în care a fost în pericol şi un pericol pentru alţii, căpriorul rămas captiv pe un teren dintre un centru comercial şi DN1 a fost eliberat în pădure. Misiunea a fost dificilă şi, pe alocuri, amuzantă. După două zile de măsurători şi planuri, gonacii au scăpat animalul sălbatic la mall.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.08.2021, 20:18

Vezi și

Misiune îndeplinită: căpriorul a fost prins şi extras din. mall. Are capul acoperit şi este purtat pe braţe de vânători. Au avut nevoie de o oră şi jumătate de goană pentru a-l captura. Operaţiunea delicată a început când încă nu se luminase de ziuă, aşa că angajaţii Gărzii Forestiere au folosit un binoclu cu termoviziune pentru a găsi animalul în vegetaţia înaltă şi deasă.

Iniţial, vânătorii plănuiau să tranchilizeze căprioara şi mai apoi să o transporte în pădure.

Alex Prunean, reporter Observator: ”Pentru că medicul veterinar nu s-a putut apropia la o distanţă mai mică de 30 de metri de animal pentru ca tranchilizarea să aibă loc în siguranţă, s-a renunţat la această idee. În acest moment, mai mulţi vânători au încercuit întreg terenul pe care se află animalul şi se încearcă hăituirea acestuia spre pădure, pe un culoar stabilit încă de ieri”.

Căprioara s-a refugiat în mall când s-a văzut încolțită de gonaci

Pe acelaşi subiect

Traseul urma să traverseze parcarea centrului comercial, printre blocuri, şi Centura Floreştiului. Dar căprioara a avut alte planuri şi direcţii. Vizibil speriată şi încolţită, nu a dat semne că s-ar lăsa prinsă.

A gonit printre maşini şi chiar s-a lovit de un rastel cu biciclete. Într-un final, s-a refugiat direct în centrul comercial. Femeie: ”Mi-e milă, nici nu aş vrea să facă accident”.

Animalul s-a întors în pădure după două săptămâni de zbucium

Dan Ionescu - AJVPS CLUJ: ”Încercăm să identificăm dacă nu are vreo problemă de sănatate, să nu aibă vreun picior rupt pentru că s-a lovit de ceva acolo, pe urmă o să-l ducem în teren”.

Lungul drum către libertate s-a sfârşit după mai bine de două săptămâni de zbucium. În tot acest timp, autorităţile au pasat responsabilitatea de la una la alta, iar animalul a supravieţuit din mila oamenilor din zonă care i-au adus apă. Acum, e din nou acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum a decurs misiunea de salvare a căprioarei blocate pe terenul din Cluj-Napoca. După două zile de măsurători şi planuri, gonacii au scăpat animalul la mall