Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost la Noaptea Muzeelor 2024. Cozi imense la instituțiile deschise peste noapte, unde nu s-a protestat

Cele mai vizitate instituţii de cultură au petrecut "Noaptea Muzeelor" cu lacătul pe uşă. La Antipa, oamenii au sperat în zadar că se va deschide. Un geam al clădirii a fost spart. Cei care au vrut totuşi să se bucure de o noapte plină de cultură nu au fost descurajaţi: au stat la cozi imese pentru a vizita instituţiile rămase deschise, în ciuda protestelor de peste zi ale multor angajaţi din muzee. 

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 19:24

Cu puţin timp înainte de startul Nopţii Muzeelor, sute de muzeografi s-au adunat în Piaţa Victoriei şi la Ministerul Culturii pentru a cere salarii mai mari.

  • "Să fim respectaţi, pentru că nişte negocieri trebuie să fie respectate"
  • "Fără muzee şi fără trecut şi fără istoria noastră care se centralizează în muzee şi în instituţii de cultură nu există nici trecut, nici viitor"
  • "3.500 de lei în mână. Cu tot cu sporuri" 

La nici 50 de metri de protest, se află Muzeul Grigore Antipa, cel mai vizitat din Capitală, cu 600 de mii de bilete vândute anual. Conducerea a anunţaţ că, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, instituţia va avea porţile închise în Noaptea Muzeelor. Zeci de oameni au aşteptat în faţa clădirii şi au sperat că vor intra, până la urmă, gratuit. În timpul scandărilor, geamurile uşii de la intrare au fost sparte. Poliţiştii spun că un copil ar fi dat, din greşeală, cu o minge. 

Vezi și

Noaptea Muzeelor 2024. 250 de obiective culturale şi muzee au fost deschise în toată țara

Iubitorii de artă s-au reorientat rapid. Au fost cozi uriaşe la muzeele care au stat deschise pe timpul nopţii. La Circul Metropolitan, cei mici au fost cuceriţi de spectacole.

Într-o atmosferă de basm, Castelul Corvinilor din Hunedoara s-a trezit la viaţă după lăsarea întunericului. La Castelul Pelişor din Prahova, Camera de Aur, unde se află caseta care conține inima reginei Maria, a fost atracţia serii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Cum a fost la Noaptea Muzeelor 2024. Cozi imense la instituțiile deschise peste noapte, unde nu s-a protestat