Antena Meniu Search
x

Video Cum a reușit austriacul prins drogat la volan să treacă fără probleme prin vama Nădlac cu un McLaren cu numere false: "România e țara tuturor posibilităților, nu?"

La poliţia din Arad sunt mai multe anchete în derulare, după ce un om de afaceri austriac a fost prins drogat, la volanul unui McLaren cu numere false. Pasager în maşina de lux era un agent de la ordine publică. La audieri, şoferul a povestit că a trecut fără probleme prin vama Nădlac, pentru că toată lumea admira maşina care valorează peste un sfert de milion de dolari. Şefii din Ministerul de Interne vor să afle cine nu şi-a făcut treaba în acest caz.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.03.2024, 19:42

Vezi și

Poliţiştii din Arad au ieşit aseară la ,,vânătoare,, de şoferi beţi sau drogaţi pe drumurile din oraş. N-a durat mult şi le-a apărut în cale austriacul, un om de afaceri de 44 de ani, cu businessuri imobiliare în România şi hoteluri în Viena. Era la volanul unei super maşini sport - un model McLaren ce sare de 270 de mii de dolari.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Poliţiştii l-au tras pe dreapta, i-au cerut actele şi l-au testat pentru droguri. Austriacul a ieşit pozitiv la cocaină. Când au controlat maşina, şi-au dat seama că au în faţa lor un autoturism neîmatriculat, cu numere false. Omul de afaceri le-a spus agenţilor că plăcuţele sunt de la alţi doi bolizi pe care îi are în garaj.

Austriacul a intrat cu bolidul neînmatriculat în România la începutul săptămânii

Îşi sărbătorise recent ziua de naştere şi-şi cumpărase trei maşini - McLaren-ul 600 LT şi două Porsche. Austriacul a intrat cu bolidul neînmatriculat în România la începutul săptămânii, pe la vama Nădlac. La frontieră, le-ar fi spus vameşilor că are plăcuţe de la celelalte autoturisme, însă fascinaţi de model, poliţiştii nu i-ar mai fi solicitat şi actele autoturismului sport pentru control.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: Legislația din Austria prevede că o persoană poate avea același număr de înmatriculare pe maximum trei mașini deţinute. Proprietarul le poate muta când doreşte de pe un autoturism pe altul.

În România însă, acest lucru nu este permis. Austriacul nu a mai fost verificat deşi s-a plimbat zile la rând prin Arad. Dovadă stă faptul că a fost filmat de mai mulţi trecători iar clipul s-a viralizat.

Agentul i-ar fi garantat omului de afaceri că n-o să aibă probleme cât timp e cu el

În mediul online, oamenii s-au întrebat al cui este bolidul şi dacă pot să dea o tură cu el. După ce a fost tras pe dreapta aseară, s-a aflat că pasagerul şoferului austriac era un poliţist, încadrat la biroul de ordine publică. Surse Observator spun că cei doi plănuiseră o noapte de distracţie într-un club din Timişoara. Agentul i-ar fi garantat omului de afaceri că n-o să aibă probleme cât timp e cu el. Acum, este anchetat de superiori.

Mădălin Herbei: Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale.

Verificări se fac şi la poliţia de frontieră Nădlac.

Lucian Diniță, fost șef rutieră: România e țara tuturor posibilităților, nu?

Austriacul are acum dosar penal pentru că a condus drogat un vehicul neînmatriculat, cu număr de înmatriculare fals. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum a reușit austriacul prins drogat la volan să treacă fără probleme prin vama Nădlac cu un McLaren cu numere false: "România e țara tuturor posibilităților, nu?"