Antena Meniu Search
x

Video Cum a reuşit lavanda să aducă regiunea Provence la Iaşi. Planta a devenit vedetă chiar şi în farfurii

Iubitorii de lavandă pot să... respire în sfârşit parfumul preferat. La Iaşi a început deja Festivalul Lavandei, iar vizitatorii se pot bucura de produse artizanale, haine şi chiar bunătăţi cu aroma de vis. O plimbare printre tarabele producătorilor locali - spun cei prezenţi - vă face să vă simţiţi ca şi când aţi călători în regiunea Provence.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.05.2024 , 11:11

Un mic detaliu care face diferența. Parfumul micului buchețel de lavandă prins în haină îi îmbată cu parfumul relaxant pe cei care o poartă. 

Andra Marinică, producător ii: Noi am cusut o ie inspirată de florile acestea. 

Nu doar parfumul lavandei inspiră, ci şi delicateţea şi culoarea superbă a florii cu alură de Provence. 

Vezi și

Andra Marinică, producător ii: Putem pulveriza. Este apă naturală de lavandă, nu pătează. Miroase foarte frumos. Practic, porţi câmpul de lavandă cu tine. 

Pe acelaşi subiect

Cum a reuşit lavanda să aducă regiunea Provence la Iaşi

Producătorii locali vin de la an la an cu idei dintre cele mai interesante în care vedeta este planta violet. 

Clienţi: Cam de doi, trei ani există puţină lavandă în fiecare colţişor al casei. În maşină, la birou. Aduce o stare de bine, miroase plăcut. 

- Mereu cumpărăm produse din lavandă. Pentru copii, pentru noi. Folosim apa de lavandă pentru curăşarea tenului şi balsam de buze. 

Flori Vioreanu, organizator: Avem peste 40 de producători de lavandă şi nu numai. Evem tot felul de afaceri care produc tot felul de minunăţii, lumânări cu lavande, haine pictate şi brodate cu lavandă. 

Evident, nu au lipsit nici surprizele culinare cu aromă de levănţică. Puţină lume ştie că există şi lavandă comestibilă. Arată astfel, este puţin diferită ca mărime şi ca aromă faţă de cea clasică, dar din ea maeştrii cofetari au arătat că pot să facă aproape orice. Au adăugat în eclere, în prăjituri în cheesecake şi chiar în celebrii biscuiţi frantuzeşti macaroons.

Cei care au vrut să păstreze pe piele parfumul irezistibil s-au îndreptat către standurile cu produse cosmetice. 

Monica Balla, producător lavandă Iași: Principalul beneficiu al lavandei este relaxant, relaxant natural, antiseptic şi antinflamator. Este foarte bun pentru piele, iritaţii, muşcături.

Festivalul lavandei se mută în saptamanile viitoare la Galați, Brasov, Sibiu, Timișoara și București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Cum a reuşit lavanda să aducă regiunea Provence la Iaşi. Planta a devenit vedetă chiar şi în farfurii