Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Plantelor Medicinale din Mureş a ajuns la a doua ediţie. Vizitatorii care au participat la ateliere au învăţat să îşi producă propriul ceai

Un festival cel puţin inedit a avut loc în acest weekend în judeţul Mureş, festivalul Plantelor Medicinale. Timp de două zile, participanţii au putut descoperi o mulţime de plante şi au putut afla beneficiile miraculoase ale acestora chiar de la specialişti. 

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 08:43

Vezi și

Cea de-a doua ediție a Festivalului Plantelor Medicinale i-a invitat pe participanți să evadeze din lumea orașului să să pășească în lumea magică a plantelor medicinale. Evenimentul a avut loc într-o șură veche de 90 de ani, dar care a trecut printr-un amplu proces de renovare și restaurare. 

Ana Maria Morar: Este o şură aparte pentru că are nişte geamuri foarte vechi. 

În cadrul festivalului oamenii au putut participa la ateliere pentru a afla proprietățile și beneficiile plantelor. 

Rodica Maxim: Calităţile fuiorului de cânepă este faptul că în perioada de vară haina pe care o luăm pe noi ne ţine de răcoare, iar iarna ne ţine de cald.  

Ba mai mult, au putut învăța și cum se confecţionează un medalion din plate pentru ceai. 

La eveniment au fost prezenți și mici producători cu diferite produse naturale și tradiționale, făcute tot din plante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Festivalul Plantelor Medicinale din Mureş a ajuns la a doua ediţie. Vizitatorii care au participat la ateliere au învăţat să îşi producă propriul ceai