Antena Meniu Search
x

Video Cum arată viaţa de student într-un cămin din Bucureşti: gândaci, limacşi şi hoţi, provocările de zi cu zi. Reacţia Universităţii Bucureşti

Viaţa în cămine seamănă cu un reality show în care studenţii trec prin probe de anduranţă: gândaci, limacşi şi hoţi sunt provocările de fiecare zi. Mai mulţi tineri cazaţi într-un cămin din Grozăveşti au rămas fără laptopuri după ce camera le-a fost spartă. Culmea, în campus erau mai mulţi liceeni veniţi să experimenteze viaţa de student. Rectoratul Universităţii din Bucureşti promite că... va lua măsuri.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.08.2023, 20:16

Vezi și

"Am gasit aici, este un gandac mort in chiuveta. Mai departe, gandaci pe jos", spune o studentă. "Noii noştri prieteni, gândacii şi limacşii şi păianjenii, de la saltele cu mucegai, oglinzi sparte, uşi care nu sunt sigure şi toate cele", spune un alt student. Aşa arată unul dintre locurile de cazare pentru studenţii de la Universitatea din Bucureşti Şi unde, culmea, au fost primiţi şi zeci de elevi de liceu pentru a experimenta viaţa de student în ultimele săptămâni. Ca experienţa să completă, cu doar o zi înainte să se termine proiectul, au experimentat şi senzaţii tari: hoţii au intrat în camera unor voluntari. Francisc şi iubita lui au rămas fără bunuri în valoare de aproape 10.000 de lei.

Universitatea transmite că deja a înlocuit toţi agenţii de pază

"Am plecat impreuna cu iubita mea şi alţi colegi in oras, cand am revenit seara la 3.20, am descoperit ca camera noastra a fost ravasita, iar obiectele noastre de valoare furate. Doua laptopuri, un ceas, casti airpods, ochelari de valoare si alte lucruri. Se pare ca hotul a iesit pe sub gratiile de la camin, camera noastra fiind la parter", a declarat Francisc Muscalu, student la Facultatea de Istorie. Echipa Observator a reuşit să intre la fel de uşor în căminele din Grozăveşti. "Seara mişună oameni ai străzii, mie cel putin imi este foarte frica, sunt si fata, pot sa ma apar cat pot, nu se stie cand te pot ataca si sari la tine nu ma pot simti in siguranţa", spune o studentă.

Universitatea transmite că deja a înlocuit toţi agenţii de pază şi că de astăzi în campusul din Grozăveşti va funcţiona şi o echipa de pază mobilă, de la ora 16 după-amiaza şi până la ora 6 dimineaţa. Promit chiar şi lucrări de igienizare până la începutul anului universitar, iar căminele care nu au condiţii decente de cazare nu vor mai fi alocate studenţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum arată viaţa de student într-un cămin din Bucureşti: gândaci, limacşi şi hoţi, provocările de zi cu zi. Reacţia Universităţii Bucureşti