Antena Meniu Search
x

Video Cum au sărbătorit credincioşii noaptea de Înviere în alte ţări: În Grecia a fost spectacol cu artificii

Sărbătoarea Învierii a amintit, peste tot în lume, de slujbele din alţi ani. În Rusia şi Serbia oamenii s-au adunat în număr mare la biserici pentru a primi Lumina Sfânta de la Ierusalim. Iar în Grecia, s-a sărbătorit cu focuri de artificii.

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 21:36

Vezi și

Santorini, Corfu, Salonic, Atena. Peste tot grecii au întâmpinat Învierea cu spectacol de artificii pe cer. Slujbele au început mai devreme, pentru a se respecta restricţiile de pandemie, însă elenii au sărbătorit oricum.

Restricţii relaxate de Paşte

În Săptămâna Mare preoţii au fost testaţi în fiecare zi, iar numărul credincioşilor care au putut participa la slujbe în biserici a fost restricţionat.

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei: "De acest Paşte, gândurile noastre se îndreaptă către oamenii pe care i-am pierdut din cauza virusului, dar şi la cei care sunt în spitale"

Pe acelaşi subiect

Rusia a renunţat la restricţia care prevedea ca demnitarii să nu participe la slujbele de Înviere după ce situaţia pandemică s-a îmbunătăţit.

"Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat! Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!"

La slujba de la Catedrala Iisus Mântuitorul a asistat, asemenea preoţilor, fără mască de protecţie, şi Vladimir Putin, flancat de primarul Moscovei. Alături de politicieni, în lăcaşul de cult s-au aflat sute de credincioşi, iar alte câteva mii au aşteptat afară Lumina Sfântă adusă din Ierusalim.

În Serbia, templul Sfântul Sava din Belgrad a devenit neîncăpător. Îmbulzeală a fost şi la liturghia de dimineaţă, unde deşi corul a cântat cu măşti de protecţie pe faţă, puţini dintre credincioşi le-au urmat exemplul. 

Milioane de creştini au participat la slujbe cu restricţii şi în Georgia, Bulgaria sau Ucraina. Peste tot, oamenii s-au rugat în primul rând pentru sănătate şi pentru înfrângerea pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Cum au sărbătorit credincioşii noaptea de Înviere în alte ţări: În Grecia a fost spectacol cu artificii