Antena Meniu Search
x

Credincioșii greci care participă la slujbele de Paște trebuie să respecte reguli stricte. Preoţii sunt obligaţi să se testeze zilnic

Reguli stricte de Paşte, în Grecia. Autorităţile le-au recomandat oamenilor să poarte câte două măşti şi să păstreze distanţarea socială în timpul slujbei. De asemenea, preoţii sunt obligaţi să se testeze zilnic.

de Redactia Observator

la 01.05.2021, 10:22

Vezi și

Cu toate acestea, mulţi credincioşi au uitat de măsuri la slujba din Vinerea Marea şi au stat unii lângă alţii, în nordul Salonicului, unele ceremonii s-au desfăşurat afară.

Sezonul turistic a început deja în Grecia. De luni se vor redeschide şi terasele, iar din 15 mai turiştii vaccinaţi sau cei care prezintă un test COVID negativ sunt bine-veniţi pe teritoriul elen. 

Autorităţile au anunţat reducerea restricţiilor. Iar atenienii au ieşit la shopping. Asta după ce Grecia a ajuns la un grad de normalitate în săptămâna premergătoare Paştelui Ortodox.

„Bineînţeles că mă simt foarte bine, a fost foarte urât ceea ce am experimentat în ultimele cinci luni. La început a fost frumos, însă după atâta timp în care am fost închişi în casă pur şi simplu devine insuportabil. Din fericire acum toate magazinele se deschid şi sper că nu se vor mai închide", a spus Emilia Manoiu, localnică.

Proprietarii magazinelor spun că ei operează acum la o capacitate redusă. Perioada de Paşte reprezenta pentru ei o treime din veniturile anuale, iar pierderile din acest an au fost uriaşe.

„De acum înainte, cu toţii sperăm că lucrurile se vor îmbunătăţi, datorită vaccinurilor şi măsurilor. Sperăm că se va termina şi această situaţie la un moment dat. Eu personal am făcut prima doză de vaccin, în curând o voi face şi pe a doua. Dacă se va redeschide turismul şi nu vom mai avea cazuri de COVID, va fi bine deoarece se va redeschide economia”, a afirmat Katerina Grapsa, propietarul unui magazin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Credincioșii greci care participă la slujbele de Paște trebuie să respecte reguli stricte. Preoţii sunt obligaţi să se testeze zilnic