Antena Meniu Search
x

Video Cum au scăpat pelerinii de restricţii pentru a ajunge la Peştera Sfântului Andrei

Arhiepiscopul Tomisului a avut până la urmă parte de pelerinaj la Peştera Sfântului Andrei. Mulţi credincioşi au declarat că sunt în tranzit prin comuna constănţeană Ion Corvin, aşa că jandarmii i-au lăsat să treacă de filtre.

de Redactia Observator

la 30.11.2020, 20:08

Vezi și
  • Dis-de-dimineaţă, credincioşi din toate colţurile ţării mergeau către peştera Sfântului Andrei.
  • Nu i-au intimidat nici filtrele de poliţişti şi jandarmi, nici interdicţiile.

ÎnaltPreasfinţitul Teodosie s-a remarcat nu doar prin sluba ţinută ci şi printr-o declaraţie şocantă. Întrebat dacă nu va avea pe conştiinţă vreun participant la liturghie care se îmbolnăveşte de coronavirus la procesiune, prelatul a răspuns: ,,Dacă e momentul să plece, pleacă la Dumnezeu".

Dis-de-dimineaţă, credincioşi din toate colţurile ţării mergeau către peştera Sfântului Andrei. Nu i-au intimidat nici filtrele de poliţişti şi jandarmi, nici interdicţiile.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi la pelerinajul interzis. Până la urmă, s-a dovedit că accesul în comuna Ion Corvin a fost mult mai uşor decât şi-au închipuit.

Alexandru Iacob, reprezentant Jandarmeria Romana: Atâta timp cât localitatea Ion Corvin nu este în carantină, orice persoană are dreptul de a o tranzita.

De altfel, aşa a intrat şi IPS Teodosie în comună, încă de ieri. Iar forţele de ordine l-au tratat cu respect.

Mulţi din cei care anunţaseră că sunt doar în tranzitat prin localitatea Ion Corvin, au făcut şi o oprire la Peştera Sfântului Andrei. Nu a fost un pelerinaj ca pe vremuri, cu mii de pelerini. Doar 300 de oameni au participat la slujba în aer liber, dintre care jumătate au fost feţe bisericeşti.

Arhiepiscopul Tomisului a uitat de legile sanitare şi a condus Liturghia de Sfântul Andrei fără să poarte mască. Ceilalţi 150 de preoţi şi călugări i-au urmat exemplul. De altfel, Înalt Preasfinţitul Teodosie a făcut o declaraţie şocantă despre pericolul infectării credincioşilor în timpul slujbei.

IPS Teodosie: Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viață această, pleacă la Dumnezeu.

24 de ore mai tarziu, întrebat de reporterii Observator dacă îşi menţine afirmaţia, Arhiepiscopul Tomisului i-a apostrofat pe reporteri, vizibil deranjat de subiect.

IPS Teodosie: Nu am nimic, am făcut și mai demult, nu am. Asta nu e întrebare. Nu e întrebare.

Înaltul prelat a făcut public şi remediul personal contra pandemiei.

IPS Teodosie: Mă împărtășesc în fiecare zi și covidul moare.

O idee împărtăşită şi de câteva zeci de credincioşi care au participat la Liturghie.

Autoritățile județene au anunțat că vor fi sanționați toți participanții care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului. Până acum însă nu a fost dată vreo amendă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum au scăpat pelerinii de restricţii pentru a ajunge la Peştera Sfântului Andrei