Antena Meniu Search
x

Video Cum funcționa cea mai mare piaţă online de droguri din România. Substanțele interzise erau vândute în special elevilor și studenților

Cea mai mare piaţă online de droguri din România a fost închisă ieri de ofiţerii antidrog. E vorba de trei conturi înscrise pe o platformă de socializare unde erau peste 12 mii de membri activi. Înscrierea se făcea numai cu recomandare, iar mesajele erau criptate. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 26.04.2023, 15:27

Vezi și

Noaptea trecută, 15 bărbați au fost audiați la sediul DIICOT în dosarul vânzărilor de droguri din mediul online. Dintre aceștia, 13 au fost reținuți 24 de ore și duși la Arestul Central din Capitală, iar doi au fost lăsați în libertate. Anchetatorii au stabilit că gruparea infracţională era specializată în traficul de droguri către elevi şi studenţi.

Majoritatea clienților erau elevi şi studenţi

În cursul zilei de ieri, au fost făcute 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti și alte cinci județe din țară. În urma percheziţiilor, au fost ridicate sume de bani, droguri, telefoane mobile, cartele şi cartuşe. 

Membrii grupării acționau prin intermediul unei platforme de comunicare online în care promovau oferte de droguri. De la cannabis, pastile de ecstasy, LSD, dar și de alte substanțe interzise, toate acestea erau împărțite elevilor și studenților din marile orașe ale țării. Gruparea era structurată pe paliere, în așa fel încât reușeau să asigure distribuția de droguri de risc și de mare risc în întreaga țară. Clienții foloseau telefoane mobile prin care îi contactau direct pe distribuitorii principali ai platformei. Erau, mai apoi, îndrumați către cel mai apropiat dealer. Printre criterii erau și tipul de drog pe care potențialii clienți îl solicitau, dar și localitatea de domiciliu a acestuia.

Platforma ar fi generat în jur de 40.000 de mesaje zilnic de la clienți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cum funcționa cea mai mare piaţă online de droguri din România. Substanțele interzise erau vândute în special elevilor și studenților