Antena Meniu Search
x

Video Cum îşi aleg hoţii pe perioada verii casele sau apartamentele în care urmează să dea o spargere? La ce trebuie să fie atenţi proprietarii

Vara nu este doar sezonul vacanțelor și concediilor ci și al furturilor din locuințe. Planul hoţilor este, de multe ori, făcut cu luni întregi înainte, după ce au urmărit obiceiurile victimei. Suprinzător, statistica spune că atacurile sunt date ziua, pe lumină. În iulie şi august, numărul spargerilor creşte. De multe ori, hoţii află chiar de la victime când nu este nimeni acasă. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 28.07.2023, 20:56

Vezi și

Cei mai vizați sunt orăşenii, care stau în case ori blocuri fără camere de supravehere, spun statisticile. 

Cum îşi aleg hoţii pe perioada verii casele sau apartamentele în care urmează să dea o spargere

Administrator bloc: Când nu aveam sistemul de supraveghere al camerelor am avut spargere la un doctor. Omul a încuiat apartamentul și a plecat în Italia iar după câteva săptămâni să spun, am găsit că era deschis apartamentul respectiv. L-am sunat, a venit înapoi și și-a montat camere de luat vederi deasupra intrării ușii lui. 

În opt cazuri din 10, hoţii verifică dacă ţinta lor este protejată cu sisteme de siguranţă. Prezenţa acestora îi descurajează.

Pe acelaşi subiect

Cosmina Balint, reporter Observator: Pe lângă montarea camerelor de supraveghere, alarmelor ori a unor senzori de mișcare putem instala și un astfel de videointerfon. În momentul în care cineva va apela, noi vom putea vedea din casă cine este la ușă.

Senzorii de mişcare sau care dau alarma dacă se sparge un geam costă de la 80 de lei în sus. Camerele Wi-Fi de supraveghere pentru exterior au preţuri care încep de la 400 de lei. Gadgeturile smart pot chiar să comunice între ele. 

Eugen Călinescu, specialist: Dacă senzorul de interior mi-a detectat mişcare în casă pot crea un scenariu astfel încât pe lângă alarma pe care o primesc pe telefon şi sunt înştiinţat că cineva a pătruns în casă, el poate să şi comande alte device-uri din casă, cum ar fi luminile - să aprindă toate luminile din casă. Pot asculta ce se întâmplă în jurul camerei, pot să şi vorbesc prin telefon ce se aude în cameră. Un alt avantaj este dacă a fost depistată mişcare în jurul camerei, ele încep să înregistreze. 

Şi dacă nu eşti prieten cu tehnologia poţi să ţii hoţii la distanţă când pleci în vacanţă. 

Crina Eşanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Să rugați o persoană apropiată în care aveți încredere, ori un vecin să procedeze la fel ca și cum dumneavoastră ați fi acasă. Spre exemplu ar putea să vă viziteze des locuința ori să vă ridice corespondența. 

Ca măsură de precuaţie, renunţă să postezi pe social-media fotografii din vacanţă, însoţite de locul unde eşti. Pentru hoţii care te urmăresc, este semnul că pot să încerce o spargere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Cum îşi aleg hoţii pe perioada verii casele sau apartamentele în care urmează să dea o spargere? La ce trebuie să fie atenţi proprietarii