Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum mai ascund columbienii cocaina trimisă în Europa: Traficanții au devenit experți în chimie

Membrii cartelurilor din Columbia au transformat Europa în a doua cea mai mare piaţă de desfacere din lume. Odată prinşi unii, vin alţii. Au renunţat la metodele clasice şi acum transportă cocaina amestecată cu mâncare sau alte substanţe şi o modelează cât să semene cu obiecte casnice. În ţările în care ajung îşi amenajează laboratoare performante şi pregătesc chimişti să o extragă

de Redactia Observator

la 24.07.2022 , 09:07

Un gram de cocaina costă aproximativ 100 de euro, un preţ suficient de bun ca producţia să nu stea nicio clipă. Iar dependenţa de cocaină este printre cele mai severe, aşa că cererea creşte cu fiecare doză vândută. Tocmai asta le-a permis cartelurilor din Columbia să se exindă şi să râvnească la banii europenilor. 

Ofiţer DCCO: Începând cu anul 1980 au început să importe droguri în cantităţi foarte mari atât în Europa cât şi în Statele Unite, într-adevăr este o piaţă de desfacere în Europa. 

Citește și: Cele mai bune cafenele din București. Unde te poți relaxa alături de prieteni

Vezi și

De care reţelele de crimă organizată din Columbia a profitat la maximum. 

Pe acelaşi subiect

Ofiţer DCCO: Încearcă de fiecare dată să disimuleze cât mai bine drogurile. Înainte drogurile erau aduse în Europa prin metode clasice. Ele puteau fi ascunse în bagaje. Erau aduse prin firmele de transport internaţional. Acum metodele lor au evoluat. Drogurile au început să fie cât mai bine disimulate şi de multe ori nu ajunge în ţara noastră produsul finit. 

Columbienii reuşesc acum să amestece cocaina cu orice şi o fac invizibilă

Nici conservele, aşa cum erau numiţi cărăuşii care transportau drogurile în burtă, nu mai sunt la modă. Columbienii reuşesc acum să amestece cocaina cu orice şi o fac în felul acesta invizibilă pentru scanerele din vămi. În România au ajuns umeraşe din cocaină, iar zilele trecute au fost găsite 24 de tone de pământ de flori amestecat cu cocaină şi zeci de kilograme de cafea măcinată, la fel, amestecată cu droguri. În orice formă ar aduce-o în Europa, doar ei o pot aduce la forma dorită de narcodependenţi. Nimic nu se face la întâmplare. Produsul în care este amestecată cocaina este atent ales în aşa fel încât separarea să fie simplă.

Ofiţer DCCO: În funcţie de ţara unde vor să extragă produsul finit. Sunt ţări în care nu sunt la îndemână astfel de materiale. Sunt anumite reglementări care îi pot împidica pe ei să-şi procure substanţe ce le-ar putea folosi pentru a produce un anumit tip de drog.

Traficanţii de cocaină nu mai sunt simpli pioni ai cartelurilor, ci experţi în chimie

Ofiţer DCCO: Sunt anumite persoane care fac parte din grupări de criminalitate organizată care pur şi simplu de-a lungul timpului îşi adaptează mijloacele şi sunt pregătiţi pentru a desfăşura chiar şi astfel de activităţi, de a extrage drogul şi de a produce produsul finit. 

S-a întâmplat în Bihor, acolo unde poliţia a găsit primul laborator de separare a cocainei de cafeaua măcinată

Lucian Bode, ministrul de Interne: Suntem determinați să câștigăm acest război cu traficanții de droguri, suntem determinați să continuăm activitatea de prevenție pentru a reduce cât mai mult numărul celor care recurg la astfel de acțiuni.

Fiecare laborator, spun poliţiştii, este asigurat de traficanţi cu explozibil acţionat în cazul în care afacerea este descoperită. Uneori apucă, alteori nu. Dar când unii sunt descoperiţi, alţii le iau locul. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Cum mai ascund columbienii cocaina trimisă în Europa: Traficanții au devenit experți în chimie