Antena Meniu Search
x

Video Cum putea fi evitat accidentul de pe Bd. Regina Maria. Cei patru tineri din taxi au fost salvaţi de trecători, dar şoferul a murit pe loc: "A luat foc imediat"

Patru tineri au fost la un pas să ardă de vii într-un taxi, noaptea trecută, în Bucureşti. Taximetristul se grăbea să îşi ducă pasagerii într-un club, a intrat cu maşina pe contrasens, s-a zdrobit de un autobuz şi a luat foc. Tinerii au fost salvaţi de trecători şi de un jandarm din maşina în flăcări. Pentru bărbatul de 40 de ani de la volan, medicii nu au putut să mai facă nimic, însă. Pompierii nu ştiu deocamdată de ce s-a aprins atât de repede taxiul, dar au aflat că era pe GPL. 

de Redactia Observator

la 20.11.2022, 19:23

Vezi și

"Am auzit dintr-o dată o bubuitură. Maşina ardea", spune un martor. Sâmbătă seara, aproape de ora 23:00, şoferul unui autobuz a văzut că un taximetrist care venea din sens opus depăşeşte o maşină şi intră pe linia de tramvai. Acela a fost momentul în care taxiul a scăpat de sub control. Plouase, iar şinele ude şi şoseaua umedă au făcut maşina să derapeze. A urmat impactul inevitabil. 

Şoferul de taxi a murit pe loc

"Taxiul a venit din faţă, s-a răsucit, s-a întors şi m-a lovit frontal. A luat foc imediat. Eu am trecut de el, că îmi era teamă să nu ia şi autobuzul foc", povesteşte şoferul autobuzului. "Impactul a fost atât de puternic, încât şoferul taxiului a murit pe loc", spune Ana Grigore, reporter Observator.

În taxiul care ardea, cei patru tineri cu vârste între 17 şi 25 de ani erau în stare de şoc. Până să ajungă medicii şi pompierii, trecătorii au sărit să îi scoată din maşină, în timp ce şoferul autobuzului încerca să le facă loc voluntarilor printre flăcări. "Primul care a intervenit cu stingătorul a fost şoferul autobuzului, apoi au intervenit şi ceilalţi oameni din zonă", a precizat Bogdan Dinu, reporter Observator. 

Pe acelaşi subiect

"Încercam să sting flacăra, dar tot se aprindea mereu, deci exploda", mărturiseşte un bucureştean. "Am auzit bubuitura, am lăsat copilul la nevastă, m-am dus repede şi am făcut tot posibilul ca să îi scot afară. Am luat mai multe extinctoare ca să pot să îi salvez, i-am culcat pe toţi jos", povesteşte un altul.

Cum putea fi evitat accidentul

Specialiştii în conducere defensivă cred că tragedia putea fi evitată dacă taximetristul era mai atent. "Taximetristul care se crede şoferul suprem ... Cel mai rău este că cel de la volan nu a anticipat şi cel de la volan nu a ştiut cu siguranţă să redreseze un mic derapaj", a explicat Titi Aur, expert conducere defensivă.

Din fericire, autobuzul se retrăgea la autobază şi nu era niciun călător în el. Accidentul în care a fost implicat a avut loc pe Bulevardul Regina Maria din Bucureşti, în apropiere de Piaţa Unirii. O zonă în care şoferii trebuie să fie prudenţi, spun poliţiştii. Fiecare sens de mers are câte o bandă destul de îngustă, iar pe mijloc sunt şine de tramvai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cum putea fi evitat accidentul de pe Bd. Regina Maria. Cei patru tineri din taxi au fost salvaţi de trecători, dar şoferul a murit pe loc: "A luat foc imediat"